Discuție:Gheorghe-Mirel Taloș

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Gheorghe-Mirel Taloș[modificare sursă]

Discuție mutată de la Discuție Utilizator:Sîmbotin

Bună,

La pagina domnului Mirel Taloș propun să stergem numele Gheorghe, chiar dacă numele din CI e Gheorghe-Mirel Taloș. Cererea mea se bazează pe următoarele motive: - având în vedere că nu a folosit niciodată numele Gheorghe creează confuzie, - numele Gheorghe nu a apărut pe nici un afiș electoral, - numele Gheorghe nu apare în cărți / pe cărți. --Pronickz (discuție) 30 noiembrie 2020 02:32 (EET)

Bună dimineața,
În pagina de îndrumare WP:TT, la secțiunea Articole biografice se specifică foarte clar: „articolele biografice au ca titlu numele persoanei respective, scris în forma cea mai cunoscută în literatura de specialitate românească”. Dar nici dvs., nici eu și niciun alt utilizator al Wikipediei nu suntem surse de încredere. Deocamdată, în singura sursă citată în articol (site-ul oficial al Camerei Deputaților) apare cu numele Gheorghe-Mirel Taloș; această sursă fiind de altfel singura pe care se bazează notabilitatea persoanei respective. Puteți solicita schimbarea titlului articolului (și implicit a numelui care apare în text) punând la începutul articolului formatul {{redenumire}}; trebuie să aduceți însă dovezi serioase în acest sens. De exemplu, dvs. afirmați că „numele Gheorghe nu a apărut pe nici un afiș electoral” - sunteți sigur că pe afișele din 2004 nu apărea cu numele Gheorghe-Mirel Taloș?
Voi muta însă această discuție pe pagina Discuție:Gheorghe-Mirel Taloș, deoarece aici va fi arhivată peste o lună.--Bătrânul (discuție) 30 noiembrie 2020 08:18 (EET)
Gheorghe-Mirel Taloș este notabil deoarece a fost deputat, în trei legislaturi consecutive. În schimb, scriitorul Mirel Taloș nu este notabil deocamdată (cel puțin din conținutul articolului nu rezultă așa ceva; a se vedea WP:AOL). Așa că îi rog pe utilizatorii care modifică titlul articolului să se abțină. Iar „persoana dorește să îi apară pe pagina de Wikipedia un singur prenume”, nu este un motiv valabil pentru o redenumire. --Bătrânul (discuție) 17 februarie 2021 17:47 (EET)