Discuție:FC UTA Arad

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

(Sorry for writing English). I think:
UTA Arad = ???
UTA
or
UT Arad. OK?

Thanx, but not for finishing Feynoord in 1970. Bye, DePiep (nl) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 83.160.162.149 (discuție • contribuții).

UT Arad[modificare sursă]

am modificat din UTA ARAD in UT Arad sau IT Arad. A-ul din UTA vine de la ARAD, daca ar putea modifica cineva si numele paginii ar fi perfect. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 86.106.29.38 (discuție • contribuții).

Deși denumirea „FC UTA Arad” conține în ea expresia „Arad” de două ori, ea trebuie menținută în virtutea formalismului din actele oficiale. Nu poate fi corectată de Wikipedia. Am încercat să prezint cât mai exact situația în introducere. --Turbojet 29 decembrie 2010 13:16 (EET)
Domnule Turbojet, mulțumesc. UTA este, întradevăr, acronimul Uzinei Textile Arad, așa s-a născut acest brand. Dar între timp, aceste uzine și-au încetat activitatea, iar UTA (numele echipei de fotbal) a rămas un brand de sine stătător. În prezent nu aș mai spune că ar conține expresia Arad de două ori, deși genetic, așa este. În prezent, nu ar mai trebui tratată ca o abreviere. Sper să aibă logică, ceea ce încerc să spun. :)--Silenzio76 (discuție) 29 decembrie 2010 14:41 (EET)
Văd că tot ștergeți informația privind proveniența numelui echipei și o sursă locală, însă a unei publicații de încredere, înlocuind-o cu surse autopublicate (propriul sit al clubului) sau ziare centrale. În opinia mea informația despre originea numelui este semnificativă pentru cei ce nu cunosc foarte bine istoria UTA, ca dovadă discuțiile de mai sus din această pagină. Formularea „nume complet” nu mi se pare potrivită, deoarece acesta nu a fost numele complet dintotdeauna, ci un nume conjunctural în etapa actuală. În opinia mea atât originea numelui, cât și precizarea cu numele actual ar trebui să reiasă cu claritate de la început. Eu stimez atât echipa UTA, am asistat la unele mesciuri ale ei, cât și uzina textilă, pe care am vizitat-o nu o dată, și n-am nicio greață să-i pronunț numele. Iar faptul că actual sunt în Timișoara este o conjunctură. Nu vreau să începem aici eterna dispută UTA-Poli, ci să completăm articolul cu cât mai multe informații. N-am spus că UTA mai este echipa uzinei, ci de unde provine numele ei, tocmai deoarece pentru generația nouă „UTA” este o onomatopee care nu mai are nicio legătură cu uzina. Fiți amabil și găsiți dv. o formulare care să fie acceptabilă pentru toată lumea. --Turbojet 30 decembrie 2010 12:21 (EET)

Anul înființării[modificare sursă]

Se pare că anul înființării este 1943, nu 1945:

18 aprilie 1943. Sătul de chinul deplasărilor în Anglia, pentru a vedea jocul echipei favorite - Arsenal Londra, un baron, pe nume Francisc von Newmann, decide să facă un pas mare într-un orașel micuț din Ardeal. Înființează o echipă de fotbal, ITA, una în care își punea speranța în a-l reprezenta cu cinste în fotbalul național, dar și să-i aducă reclama dorită la fabrica de textile pe care o patrona în Arad Jurnalul Național, 11 februarie 2009 Ark25  (discuție) 27 februarie 2014 01:50 (EET)

Citiți, vă rog, Tiberiu Țiganu - O istorie ilustrată a fotbalului arădean. Tot arădeanul, din orașelul micuț din Ardeal (sic!), știe de 1945 ... atunci a fost și primul meci de fotbal al ITA-ei.
A fost 18 aprilie, dar 1945, iar primul meci de fotbal la 27 mai 1945. --Silenzio (discuție) 27 februarie 2014 07:01 (EET)