Discuție:Energie regenerabilă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Nu știu de ce, dar la istoric eu apar ca inițiatorul articolului, deși sunt sigur că nu am avut decât contribuții minore în acest domeniu.--Laur | Discuție 12 martie 2007 13:52 (EET)

Redirecționare[modificare sursă]

Provine de la Energie reînnoibilă -- GEO dialog 12 martie 2007 16:48 (EET)

Da, mulțumesc de lămurire. Se vede treaba că pe atunci nu știam să dau „move”. --Laur | Discuție 12 martie 2007 17:11 (EET)

Nu exista energie regenerabila[modificare sursă]

Comentariu utilizator adus din pagina articolului

Nu exista energie regenerabila, numai surse regenerabile. Un exemplu este padurea sau plantele termice care se regenereaza ca sursa acumuland energia soarelui care nu este nici ea regenerabila. Energia solara se datoreaza unor arderi si explozii la suprafata astrului la temperaturi uriase care consuma mari cantitati de materie. Acesta materie intr-o zi, peste milioane de ani, se v-a termina. Deja se vorbeste despre stingerea soarelui. S-au facut si calcule. Se poate intelege deci ca energia nu este regenerabila. Putem spune ca soarele emite permanent energie care se transforma in toate celelate ramuri enumerate: a apei a valurilor a luminii,euliana … Acest lucru nu inseamna in nici un caz ca energia este regenerabila. Pe de alta parte sursele generatoare de energie cunoscute ca hidrocarburi sunt regenerabile, doar ca regenerarea lor dureaza milioane de ani. Si aceste surse sunt tot o acumulare de energie solara care a fost foarte concentrata odata cu trecerea timpului. Hidrocarburile au fost definite ca surse conventionale ( se refac intr-un timp mai indelungat decat sunt consummate ) si sursele neconventionale, acelea care pot fi folosite direct si care gresit sunt denumite regenerabile. (ele exista permanent si asa cum am aratat mai sus se datoreaza unor consomuri de materie in cantitati uriase care ard si explodeaza la nivelul suprafetei solare)

Ceva ma face sa cred ca aceste teze tin de politic. Atat au stiut ei, sa boteze ceva cu nume anapoda ca sa poata spune ca au contribuit intr-un domeniu vital. Interesul pentru ENERGIA NECONVENTIONALA (acesta este denumirea fireasca) creste odata cu nevoia de energie si diminuarea rezervelor de energie conventionala. Compensare cerererii de energie cu energie neconventionala este o iluzie daca paralel nu se reduc (elimina) consumurile nejustificate de interesul comun., Interesul speciei umane de a exista . In present peste 90% din energiea consumata nu se justifica fata de conditia amintita.

Exemple simple : Fabricile produc bunuri cu durata de viata limitata pentru a-si mentine piata, femeile blonde se vopsesc blond si brunetele brunet. Sunt luminate fara sens locuri unde nu este nevoie de lumina, marfuri de calitate indoielnica se vand prin reclame si ambalaje mincinoase …

Cand intrega societate (marea majoritate ) va fi suficient de educata ca sa inteleaga valoarea energia si a materiei, atunci se vor intrezarii sansele rezolvarii problemelor energetice.

In competitie se afla lipsa de educatie cu care te nasti si care a castigat toate rundele de pana acum.

Pe Tera alaturi de noi traiesc multe civilizatii, unele de milioane de ani cu care nu putem lua legatura pentru ca suntem prea inteligenti (albine, furnici ) si care au rezolvate aceste probleme. Dovada este chiar supravietuirea lor in timp ce existenta noastra se afla sub un mare semn de intrebare, lipsa energiei nefiind singura caza. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Olaru l (discuție • contribuții).

Puteți indica și surse în care se regăsesc afirmațiile de mai sus? În principiu sunt de acord cu multe din ele, însă terminologia folosită pe Wikipedia este dată de surse, altfel este considerată cercetare originală, neadmisă aici. --Turbojet 19 decembrie 2010 19:00 (EET)