Concertul (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Concertul
Concertul afis.jpg
Gen comedy-drama[*]
Regizor Radu Mihăileanu
Autor Radu Mihăileanu
Matthew Robbins[*]
Héctor Cabello Reyes[*]
Alain-Michel Blanc[*]
Scenarist Radu Mihăileanu și Matthew Robbins
Regizor de imagine Laurent Dailland[*]
Alexei Guskov,
Mélanie Laurent,
Dmitri Nazarov
Premiera în România 20.11. 2009
Premiera în Republica Moldova indisp.
Durata 119 min
Țara Franța
Belgia
Rusia
Italia
Limba originală franceză, rusă
Pagina IMDb
Pagina PORT.ro

Concertul (Le concert) este un film de Radu Mihăileanu lansat în 2009. Filmul a avut premiera în Franța la 4 noiembrie 2009 și a fost primit cu entuziasm atât de presa de specialitate cât și de public. "Concertul" a fost cea mai vizionată premieră de pe marile ecrane din Franța, cu 2.508 spectatori.[1] Muzica din film are un rol central. Muzica din timpul scenei finale este Concertul pentru vioară în re major, op. 35 de Ceaikovski.

Filmările au început la 23 mai 2008, în această producție apărând actori francezi, români (printre care Vlad Ivanov, Valentin Teodosiu, Ion Sapdaru, Ovidiu Cuncea) precum și actori ruși. Pelicula a fost produsă în România, în principal, și în câteva locații din Paris și Moscova.

Synopsis[modificare | modificare sursă]

Andrei Filipov, fost dirijor al orchestrei renumitului Teatru Balșoi din Moscova, un rus evreu înlăturat din funcție pe vremea lui Brejnev și ajuns om de serviciu, interceptează un fax trimis de Théâtre du Chatelet din Paris. Se hotărăște să-și reunească prietenii, foști muzicieni, și să se substituie veritabilei orchestre a teatrului Balșoi pentru o reprezentație excepțională la Paris. Subiectul este o fantezie comică.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Premii[modificare | modificare sursă]

  • Premiul publicului la Festivalul francofon Cinemania, 2009

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ "Concertul" lui Radu Mihăileanu, cea mai vizionată premieră miercuri, în Franța, 6 noiembrie 2009, Mediafax, accesat la 20 ianuarie 2014

Legături externe[modificare | modificare sursă]