Mimic

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Cauză și efect
Mimic
Mimic.jpg
Afișul filmului.
Regizor Guillermo del Toro
Autor Matthew Robbins[*]
Guillermo del Toro
John Sayles[*]  Modificați la Wikidata
Producător Ole Bornedal
Bob Weinstein
Harvey Weinstein
B.J. Rack
Distribuitor Dimension Films
Muzica Marco Beltrami
Scenografie Donald A. Wollheim
Matthew Robbins
Guillermo del Toro
Distribuție Mira Sorvino
Jeremy Northam
Alexander Goodwin
Giancarlo Giannini
Josh Brolin
Charles S. Dutton
F. Murray Abraham
Premiera 22 august, 1997
Durata 105 min.
Țara Statele Unite ale Americii
Filmat în Toronto  Modificați la Wikidata
Locul acțiunii New York  Modificați la Wikidata
Limba originală engleză
Disponibil în română subtitrat
Precedat de Mimic 2
Prezență online

Pagina Cinemagia

Mimic este un film de groază științifico-fantastic american din 1997, cu elemente de film slasher. Filmul este regizat de Guillermo del Toro după un scenariu inspirat de o povestire scrisă de Donald A. Wollheim. Mimic, care în Statele Unite a avut un venit de 25 de milioane $, a fost urmat de două filme direct-pe-video: Mimic 2 (2001) și Mimic 3: Sentinel (2003).

Povestea[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În Manhattan, gândacii de bucătărie răspândesc o boală mortală de care suferă sute de copii din oraș. Entomologistul Susan Tyler (Mira Sorvino) folosește ingineria genetică pentru a crea ceea ce ea și colegul ei (și soț) Peter Mann (Jeremy Northam) numesc Respirația lui Iuda. Acest gândac mare (care arată ca o încrucișare între o termită și o Mantidae) emite o enzimă care distruge toți gândacii de bucătărie purtători ai bolii, în cele din urmă criza medicală se sfârșește. Deoarece specia Iuda a fost, de asemenea, proiectată pentru a produce doar un mascul capabil să se reproducă, și l-au păstrat în laborator în grija lor, specia hibrid ar trebui să moară în câteva luni.

Câțiva ani mai târziu, oamenii încep să dispară în metrou și prin tunelurile de sub oras. Susan, Peter și restul echipei lor își dau seama că au subestimat foarte mult capacitatea rasei Iuda de a se adapta la noile condiții. Rasa Iuda a găsit o modalitate de a se reproduce și a evoluat, în scopul de a vâna mai bine o nouă sursă de hrană. Spre groaza tuturor, ei descoperă că noua sursă de hrană a rasei Iuda este omul, iar acum insectele au ajuns sa fie la fel de mari ca și oamenii. Insectele pot imita aspectul și comportamentul oamenilor cu o precizie stranie. Susan si Peter realizează că roiuri uriașe din rasa lui Iuda trăiesc sub oraș în sistemul de tuneluri de metrou, și cu ajutorul lui Leonard (Charles S. Dutton), un ofițer de politie, ei caută insectele, a căror evoluție rapidă (un mascul fertil și hoardele de femele), de asemenea, le-a făcut umanoide, înainte de a putea cuceri orașul și de acolo întreaga lume.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]