Sari la conținut

Castelul condamnaților

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Castelul condamnaților
The Castle of the Condemned

Afișul filmului
Rating
Genfilm de război
RegizorMihai Iacob
ScenaristNicolae Țic
Mircea Drăgan
Mihai Iacob
După o idee de
Petru Vintilă
StudioStudioul Cinematografic București
DistribuitorDirecția Difuzării Filmelor
DistribuțieVictor Rebengiuc
Peter Paulhoffer
Emmerich Schäffer
Premiera4 mai 1970
Durata92 de minute
ȚaraRSR R.S. România
Limba originalăromână
Disponibil în românăoriginal
Buget3.271.000 lei
Prezență online

Pagina Cinemagia

Castelul condamnaților este un film românesc din 1970 regizat de Mihai Iacob. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Peter Paulhoffer, Victor Rebengiuc și Emmerich Schäffer. Scenariul este scris de Nicolae Țic, Mircea Drăgan și Mihai Iacob, după o idee de Petru Vintilă. Filmul este bazat pe evenimente reale, ideea lui Vintilă a fost preluată apoi de Ion Gh. Pană în cartea sa Radio Donau nu mai transmite și inclusă de Sergiu Nicolaescu în filmul său Noi, cei din linia întâi (1986).

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

După 9 mai 1945, odată cu capitularea trupelor naziste din Europa grupuri răzlețe de soldați germani refuză să capituleze și continuă lupta mai ales în Europa de Est.

Filmările au avut loc în perioada 15 septembrie25 noiembrie 1969 în zona Săcele, județul Brașov. Cheltuielile de producție s-au ridicat la 3.271.000 lei.[1]

Filmul a fost vizionat de 1.635.339 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.[2]

  1. ^ Castelul condamnaților Arhivat în , la Wayback Machine. (aarc.ro)
  2. ^ „Situația numărului de spectatori înregistrat de filmele românești ieșite în premieră până la 31.12.2014” (PDF). Centrul Național al Cinematografiei. . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Legături externe

[modificare | modificare sursă]