CS Mioveni

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
CS Mioveni
Cs mioveni.png
Informații generale
Nume complet Clubul Sportiv Mioveni
Nume precedent(e) Dacia Mioveni,
Dacia Pitești
Data fondării 15 august 2000
Culori         
Stadion Orășenesc
Mioveni, Argeș
(10.000 locuri)
Campionat Liga a II-a
Președinte România Ion Georgescu
Antrenor România Claudiu Niculescu
Site web www.csmioveni.ro
Echipament
Kit body.svg
Kit right arm.svg
Kit shorts.svg
Kit socks long.svg
Acasă
Kit body.svg
Kit right arm.svg
Kit shorts.svg
Kit socks long.svg
Deplasare
Sezon actual
Soccerball current event.svg

Pentru sezonul actual vedeți:
Liga a II-a 2013–2014

CS Mioveni este un club de fotbal din Mioveni, România, care evoluează în Liga a II-a. Deși are o istorie relativ scurtă, clubul fiind înființat în anul 2000, CS Mioveni are în palmares o semifinală de Cupa României și 3 promovări în campionatul divizional românesc: Diviza B în 2003 și Liga I în 2007 și 2011. Echipa ale cărei culori sunt galben verde, își dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Dacia, care are o capacitate de 7.000 locuri.

Istoric[modificare | modificare sursă]

CS Mioveni a fost înființată în 15 august 2000 sub denumirea AS Mioveni 2000. La început a activat în Divizia D iar în 14 iunie 2001 a fuzionat cu divizionara C, Dacia Pitești, luând astfel ființă AS Dacia Mioveni. În 4 decembrie 2001 s-a transformat în club sportiv schimbându-și astfel numele în CS Dacia Mioveni.[1] Primul sezon în Divizia C îl termină pe locul 3. În 2003 promovează în Diviza B terminând campionatul pe primul loc, la distanță de 5 respectiv 6 puncte de contracandidatele Chindia Târgoviște și Electro Craiova.[2] Echipa se menține în Diviza B în următorii 3 ani, ocupând locul 3 în sezonul 2003-2004, 7 în 2004-2005 și 8 în 2005-2006.

În 2007 CS Mioveni s-a luptat pentru promovarea în prima ligă cu Universitatea Cluj și CSM Râmnicu Vâlcea. U Cluj a câștigat detașat seria a II-a a Diviziei B râmînînd astfel ca Dacia și CSM să concureze pentru locul 2, ultimul care permitea accederea în Liga I. Înainte de penultima etapă a campionatului echipa din Mioveni se afla pe locul 2, însă meciul pierdut în 2 iunie 2007 în deplasarea de la Gaz Metan (5-3), coroborat cu victoria râmnicenilor cu Minerul Lupeni (3-0), au coborât Dacia pe locul 3. Ultima etapă avea să aducă totuși promovarea. Dacia a învins pe ISCT (2-0), iar CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut surprinzător (3-1) în fața unei echipe deja retrogradate, FC Baia Mare.

Primul sezon în Liga I a adus unele schimbări la club: antrenorul Ion Moldovan a fost înlocuit cu Florin Marin iar omul de afaceri Gheorghe Nețoiu a devenit noul sponsor al Daciei Mioveni. După 10 etape echipa a acumulat doar 6 puncte, ocupând locul 17. Florin Marin a fost demis iar în locul acestuia a venit Sorin Cârțu.[3] Deși a reușit să ridice echipa deasupra liniei retrogradării, Cârțu nu a putut opri seria de 9 meciuri fără victorie din finalul campionatului care i-a dus pe mioveneni înapoi în Liga a II-a. În Cupa României Dacia a ajuns până în semifinale fiind învinsă de CFR Cluj, club ce avea să câștige competiția.

Clubul a continuat în liga a II-a, iar în 2011 a terminat pe locul al treilea în seria a doua. Datorită unui concurs de împrejurări, în care mai multe cluburi din liga I și FC Bihor Oradea (care a terminat pe locul al doilea, cu un punct în fața Daciei) nu au primit licență de funcționare, echipa a promovat înapoi în prima ligă. Rebotezată CS Mioveni, echipa a început sezonul cu Ionuț Popa ca antrenor, care a fost înlocuit după primele etape de Ilie Stan, dar și acesta a părăsit clubul în septembrie din cauza unor conflicte cu managementul. În 4 octombrie, locul acestuia a fost luat de Mihai Stoichiță.[4]

Palmares[modificare | modificare sursă]

Stadion[modificare | modificare sursă]

Tribuna oficială a stadionului Dacia

CS Mioveni își dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Dacia din Mioveni. Arena se află în proprietatea Primăriei Mioveni. După promovarea în Liga a II-a primăria orașului a început construirea unei a doua secțiuni a tribunelor. S-a început cu tribuna oficială care are în partea superioară locuri speciale pentru presă și o cabină pentru asigurarea transmisiei audio-video a meciurilor.[5] În prezent stadionul are o capacitate de 7.000 de locuri pe scaune.

Instalația de nocturnă a fost inaugurată în luna mai a anului 2007, cu ocazia meciului amical dintre CS Mioveni și campioana de atunci a României, Dinamo București.[6] Primul meci în Liga I al Daciei s-a disputat pe acest stadion în 28 iulie 2007 împotriva Rapidului.[7] Alături de terenul de joc se află o clădire care adăpostește toate utilitățile necesare unui stadion de fotbal: vestiare, dușuri, saună, cabinet medical, minihotel.

Jucători[modificare | modificare sursă]

Lotul sezonului 2014-2015[modificare | modificare sursă]

Conform [1]

Nr. Poziție Jucător
România P Octavian Popescu
România P Gabriel Ciucă
România P Flavius Croitoru
România F Mihai Alexandru Șchiopu
România F George Cotigă
România F Cătălin Stan
România F Cătălin Crețu
România F Ciprian George Negoiță
România F Alexandru Dumitrache
România F Bogdan Stoica
România M Victor Mazilu
Nr. Poziție Jucător
România M Dragoș Dragalina
România M Alin Popa
România M Ionuț Biceanu
România M Andrei Panait
România M Alexandru Răuță
România M Marius Gălan
România M Alin Andrei Abuzătoaei
România M Cosmin Năstăsie
România A Mihai Vintilă
România A Ciprian Tănasă
Brazilia A Roberto Ayza

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]