Cătălin Josan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Cătălin Josan
Catalin Josan 2011 cropped.jpg
Date personale
Nume la naștereCătălin Josan
Născut (32 de ani)
Chișinău,  Republica Moldova
Chișinău, URSS Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Moldova.svg Moldova Modificați la Wikidata
OcupațieCântăreț
Activitate
OrigineRepublica Moldova
Gen muzicalSoul, pop
Instrument(e)Voce, chitară, pian
Ani de activitate2007-prezent
Case de discuriUniversal Music Romania
Prezență online

Cătălin Josan (n. 4 martie 1987, Chișinău, Republica Moldova) este un cântăreț din Moldova, câștigătorul primei ediții a emisiunii-concurs Megastar, realizată de postul de televiziune Prima TV din România.

Cătălin este primul artist care a semnat un contract cu cea mai mare casă de discuri din România, "Universal Music România".

Biografie[modificare | modificare sursă]

Cătălin Josan a studiat la liceul de muzică "Ciprian Porumbescu" din Chișinău, specialitatea - pian. A învățat să cânte la chitară. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, facultatea canto academic, elev al profesorului Valeriu Vdovicenco. În octombrie, acesta și-a lansat primul album din cariera sa muzicală - "Megastart". Piesa de debut se numește "Big Brown Eyes", pentru care Catalin a colaborat cu Marius Moga, Don Baxter și creatoarea de modă Maria Marinescu. Lansată la începutul lunii semptembrie, piesa s-a bucurat de un mare succes.

Cătălin a participat la selecția națională a concursului Eurovision în România, unde s-a calificat cu două din cele trei piese propuse, performanță reușită și de cunoscuta cântăreață Nico - reprezentanta României pentru Eurovision 2008. Piesa "When we're together" s-a clasat pe locul 3 în prima semifinală, ca și "Run Away" în cea de-a doua semifinală. Astfel calificat cu ambele piese în finala națională, Cătălin a reușit să renunțe la prima piesă pentru ca cele două piese să nu concureze una cu alta. "Run away" s-a clasat pe locul 4 în preferințele publicului.

În 2009 a filmat un videoclip la piesa lui, Veronica Demonica.

Este fiul lui Nicolae Josan, fondator al formației Cenaclului „Mateevici” (anul 1989) și Lora. Are un frate mai mare, Dorian, și o soră mai mică – Ruxanda.[1][2]

Discografie[modificare | modificare sursă]

Catalin Josan in LDN.jpg

Album[modificare | modificare sursă]

Single-uri[modificare | modificare sursă]

Colaborări[modificare | modificare sursă]

Participarea la concursul Megastar[modificare | modificare sursă]

Melodii interpretate

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri