Boston Review

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Boston Review
RedactorDeborah Chasman și Joshua Cohen
Categoriepolitică, literatură, cultură
Frecvențătrimestrială
Publicată deBoston Critic, Inc.
Primul număr  Modificați la Wikidata
SediuCambridge, Massachusetts
ȚarăStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limbăengleza americană
ISSN0734-2306
Prezență online
Site webhttp://bostonreview.net/  Modificați la Wikidata

Boston Review este o revistă literară și politică americană cu apariție trimestrială. Revista publică articole politice, poezii, cronici de film, ficțiune, filozofie, economie, recenzii de carte și critică literară. Boston Review publică, de asemenea, cărți, în colaborare cu MIT Press.

Redactorii revistei sunt Deborah Chasman și filozoful Joshua Cohen; scriitorul Junot Díaz, laureat al Premiului Pulitzer, este redactorul-șef al secțiunii de ficțiune.

Revista este publicată de către Boston Critic, Inc., o organizație non-profit. Ea a avut parte de aprecieri din partea unor intelectuali notabili printre care John Rawls și Henry Louis Gates Jr.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Boston Review a fost fondată în 1975 sub denumirea New Boston Review ca o revistă trimestrială dedicată literaturii și artelor. Grupul fondatorilor ei i-a inclus pe Juan Alonso, Richard Burgin și Anita Silvey. În 1976, după plecarea unora dintre fondatori, publicația a fost coredactată de Juan Alonso și Gail Pool și apoi de către Gail Pool și Lorna Condon. La sfârșitul anilor 1970 a început să aibă o apariție bilunară. În 1980, Arthur Rosenthal a devenit editor al revistei, care a fost redenumită Boston Review și redactată de Nick Bromell. I-au succedat ca redactori Mark Silk și apoi Margaret Ann Roth, care a rămas aici până în 1991.

În timpul anilor 1980 aria de interes a revistei s-a extins și în cursul anilor 1990 s-a orientat tot mai mult către politică, menținând în același timp un profil puternic în domeniul ficțiunii și poeziei.

Joshua Cohen l-a înlocuit pe Roth în 1991 și a fost redactor al revistei începând de atunci. Textul integral al Boston Review a fost disponibil online din anul 1995. Începând din 1996 au fost publicate douăzeci și șase de cărți, ce au avut la bază articolele și discuțiile care au apărut inițial în Boston Review. Începând cu anul 2006, MIT Press a publicat o serie intitulată „Boston Review Books”.

Deborah Chasman s-au alăturat revistei în calitate de coredactor în 2001. Câștigătorul Premiului Pulitzer Junot Díaz este actualul redactor al secțiunii de ficțiune; Timothy Donnelly, B. K. Fischer și Stefania Heim sunt redactori ai secțiunii de poezie. Simon Waxman este redactor-șef.

În 2010 Boston Review a trecut de la formatul tabloid alb-negru la formatul color glossy.[1] În același an a obținut Premiul Presei Independente pentru cea mai bună scriere decernat de revista Utne Reader.[2]

Caracteristici[modificare | modificare sursă]

Concursuri de ficțiune[modificare | modificare sursă]

Publicația sponsorizează anual concursuri de ficțiune cu o bună reputație; printre ultimii câștigători se numără Michael Stewart, Tom Paine si Jacob M. Appel.

Premiul „Discovery”[modificare | modificare sursă]

Premiul anual „Discovery”/Boston Review este acordat unei colecții de poezii a unui poet care nu a publicat încă nici o carte. De obicei, premiul este acordat la patru persoane;[3] câștigătorii realizează lecturi publice la Unterberg Poetry Center de pe 92nd Street Y. Lansat în anii 1960 ca premiul The Nation/„Discovery”, premiul este decernat din 2007 de către revista Boston Review, după ce revista The Nation și-a încheiat parteneriatul. Printre câștigătorii anteriori ai premiului „Discovery” se numără John Ashbery, Alice James Books, Emily Hiestand, John Poch și Martin Walls.

Contribuitori notabili[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Boston Review — Deborah Chasman and Joshua Cohen: From the Editors”. Accesat în . 
  2. ^ „Winners of the 2010 Utne Independent Press Awards”. Accesat în . 
  3. ^ "Four Poets Officially Discovered in 'Discovery'/Boston Review Contest," Poets & Writers (29 aprilie 2009).

Legături externe[modificare | modificare sursă]