Barney Bear

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Barney Bear
BarneyBear.jpg
Titlul de generic
Informații generale
FormatDesen animat
Regizor(i)Rudolf Ising
George Gordon
Preston Blair și Michael Lah
Dick Lundy
Creator(i)Metro-Goldwyn-Mayer
ActoriWallace Beery
Compozitor temă muzicalăScott Bradley[*]  Modificați la Wikidata
Țară de origineStatele Unite ale Americii
Limbă(i)Engleza
Disponibil în românăNu
Nr. de episoade27 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i)Fred Quimby
Rudolf Ising
DistribuitorMetro-Goldwyn-Mayer  Modificați la Wikidata
Difuzare
Vizionat prima oară în10 iulie, 1939

Barney Bear a fost o serie de desene animate, scurte episoade produse de Metro-Goldwyn-Mayer. Personajul titular a fost un personaj de desene animate antropomorfic, un urs leneș, somnoros, care de multe ori este în căutare de nimic altceva, decât pace și liniște.

El a fost creat pentru Metro-Goldwyn-Mayer de regizorul Rudolf Ising, care a bazat dispoziția ursului morocănos, dar plăcută pe cont propriu și derivată de mulți dintre manierele sale de actorul Wallace Beery. Barney Bear și-a făcut prima apariție în The Bear That Couldn't Sleep în 1939, și din anul 1941 a fost vedeta propriei serii, obținând o nominalizare la Oscar pentru scurt-metrajul din 1941, The Rookie Bear. Ising a părăsit studio-ul în 1943.

Design-ul original al lui Barney de Isign conținea o serie de detalii: blană pletoasă, haine șifonate și șase sprâncene; în timp ce seria a progresat, design-ul a fost treptat simplificat și raționalizat, atingând apogeul în trei scurt-metraje spre sfârșitul anilor 1940, singura ieșire de scurta durată a echipei de regizori Blair Preston și Michael Lah. Aceste desene au avut tendința de a avea un indiciu de influență al lui Tex Avery și mai stilizate, mișcări de cauciuc, care nu a fost surprinzătoare, atât au lucrat amândoi ca animatori (și Lah în cele din urmă în calitate de co-director), la mai multe filme ale lui Avery [1]. Avery el însuși nu a regizat nici un scurt-metraj Barney. Ultimele desene animate originale Barney Bear au fost realizate între 1952 și 1954, și Dick Lundy a fost responsabil pentru acestea. În filmele de la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950, design-ul lui Barney a fost raționalizat și simplificat, la fel ca cele a lui Tom si Jerry.

În desenul animat din 1941 The Prospecting Bear, Barney a fost împerechiat cu un măgar pe nume Benny Burro. Deși Benny nu a făcut decât încâ o apariție în desene animate, el va apărea mai târziu ca partenerul lui Barney în numeroase povestiri de benzi desenate.

Desenul animat din 1953 Barney's Hungry Cousin este prima menționare a Parcului Jellystone, casa de mai târziu a personajului Hanna-Barbera, Ursul Yogi. Ca și Yogi, vărul titular mănâncă (de multe ori cu furt), cantități mari de produse alimentare a altor persoane (inclusiv a lui Barney).

Barney Bear n-a apărut iarăși în material nou până în The Tom and Jerry Comedy Show a lui Filmation în 1980.

Listă de episoade[modificare | modificare sursă]

Regizate de Rudolf Ising
Regizate de George Gordon
Regizate de Preston Blair și Michael Lah
Regizate de Dick Lundy

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Adamson, Joe, Tex Avery: King of Cartoons, New York: De Capo Press, 1975

Legături externe[modificare | modificare sursă]