Wikipedia:Articole de calitate/cap pagină

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articole de calitate Propuneri Criterii Procedură Arhivă
Comenzi rapide:
WP:AC
WP:AdC


Articolele de calitate sunt considerate a fi cele mai bune articole de la Wikipedia, conform evaluării făcute de contribuitori. Pentru acordarea statutului de calitate un articol trebuie să îndeplinească o serie de criterii care privesc tratarea cuprinzătoare, corectă și obiectivă a subiectului și forma adecvată de prezentare. Înainte de a apărea în această listă, articolele trec printr-un proces de evaluare și selecție.

În prezent, din totalul de 445.790 articole de la Wikipedia în limba română, un număr de 199 dețin statutul de articol de calitate, ceea ce reprezintă aproximativ unul din 2240. Articolele de calitate pot fi identificate cu ajutorul steluței din dreapta titlului paginii. Această steluță poate fi de asemenea întâlnită și în partea stângă a unor pagini, în dreptul unei limbi, pentru a marca faptul că articolul omolog din limba respectivă este unul de calitate.

Dacă găsiți sau dacă scrieți un articol care îndeplinește criteriile de calitate și merită să fie inclus în această listă, puteți porni procesul de evaluare nominalizând articolul la secțiunea de propuneri. De asemenea este disponibilă și pagina Articolelor bune, ce are în vedere articolele a căror calitate este una bună, dar nu excelentă.

Alte secţiuni Alte secțiuni
 Articol de calitate aleatoriu

Kaleido Star (japoneză カレイドスター) este un serial anime produs de Gonzo Digimation, al cărui regizor este Junichi Sato, iar scenarist este Reiko Yoshida și este licențiat în Statele Unite ale Americii de către ADV Films.

Acest anime a cuprins două serii și acestea au fost urmate de trei OVA-uri. Seria anime a condus spre o serie manga, în care acțiunea are loc cu 15 ani în față comparativ cu anime-ul. Totodată este sursa de inspirație pentru un roman.

Primul episod din adaptarea în limba engleză a apărut în ediția din ianuarie 2004 în revista Newtype. Luci Christian a dublat în versiunea anglofonă și pe Sarah Dupont și pe doctorița Kate. Ea a declarat într-un interviu că apariția acestui lucru determină „despărțirea vocilor personale prin anumite șabloane vocale”. Acrobatul japonez Dio Kobayashi este menționat ca fiind consultant special în 2002, iar un personaj din Kaleido Star, care are aceeași specialitate ca și el (reprezentații cu bici) a primit numele lui.

Acțiunea anime-ului planează asupra unei fete de 16 ani din Japonia, pe nume Sora Naegino. Aceasta a visat, de când era mică, să fie o membră a Kaleido Stage (echivalentul lui Cirque du Soleil) din orașul ficțional Cape Mary, California ( care seamănă izbitor cu San Francisco). Pe parcursul anime-ului va întâlni numeroase obstacole ce o vor ajuta să dobândească o maturizare mentală și spirituală. Va fi ajutată de numeroșii ei prieteni și de Spiritul Scenei, Fool.

Toate articolele de calitate