Volkswagen Jetta

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Volkswagen Jetta
Prezentare generală
MarcăVolkswagen
Perioadă producție1979–prezent
Caroserie
ClasăMașină compactă (C)
PlatformăPlatforma Volkswagen Group A
Cronologie
PredecesorVolkswagen Bora[1]

Volkswagen Jetta (Despre acest sunet listen ) este o mașină compactă / mică mașină de familie fabricată și comercializată de Volkswagen din 1979. Poziționată pentru a umple o nișă de sedan deasupra hatchback-ului Golf, a fost comercializată de peste șapte generații, în mod diferit, precum Atlantic, Vento, Bora, City Jetta, Jetta City, GLI, Jetta, Clasico și Sagitar (în China).

Jetta a fost oferit în versiuni berlină / sedan cu două și patru uși, precum și versiuni vagon / break cu cinci uși - toate ca patru sau cinci locuri. De la versiunea originală din 1980, mașina a crescut ca dimensiune și putere cu fiecare generație.[2] Până la mijlocul anului 2011, aproape 10 milioane de Jetta au fost produse și vândute în toată lumea. În aprilie 2014, Volkswagen a comercializat peste 14 milioane de euro, devenind modelul său de top.[3]

Odată cu lansarea unei noi generații în 2018, Jetta nu mai este disponibil în Europa, inclusiv în România.[4]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Test drive Volkswagen Jetta (2006-2010) - Sedanul temperamental”. . 
  2. ^ „All-new Jetta makes worldwide debut at L.A. Auto Show” (Press release). Volkswagen of America. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „2015 VOLKSWAGEN JETTA MAKES GLOBAL DEBUT AT THE NEW YORK INTERNATIONAL AUTO SHOW”. Volkswagen Media Centre. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „FOTO Volkswagen anunță oficial că Jetta nu mai ajunge în Europa. Noua generație a sedanului a fost prezentată la Detroit”. Profit.ro. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Volkswagen Jetta