Vandals of the Void

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Vandals of the Void
Informații generale
AutorJack Vance
Genștiințifico-fantastic
Ediția originală
Titlu original
Vandals of the Void
Limbalimba engleză Modificați la Wikidata
Data primei apariții

Vandals of the Void este un roman science-fiction pentru tineri adulți al scriitorului american Jack Vance, publicat prima dată în 1953. A fost primul roman al lui Vance,[1] care era deja cunoscut pentru numeroasele sale povestiri.

Romanul implică aventurile adolescentului Dick Murdock, care călătorește de acasă spre planeta Venus pentru a lucra cu tatăl său la un observator de pe Lună. Nava lui Dick este atacată de pirații spațiali și el se implică în efortul de a-i opri pe acești pirați și pe liderul lor misterios, Basilisk.

Recepție[modificare | modificare sursă]

Având în vedere că Vance era deja destul de cunoscut în acea perioadă ca autor de povestiri scurte, este surprinzător faptul că romanul pare să fi avut o mică acoperire în presă atunci când a fost publicat. Este menționat în lucrări mai recente; Science Fiction and Fantasy Book Review, care îl caracterizează „ficțiune mediocră” și „prost datată”.[1] James Reasoner l-a revizuit în 2013 ca parte a unei colecții de „romane pierdute...”, concluzionând că „mi-ar fi plăcut absolut această carte când aveam doisprezece ani. Îmi place foarte mult și acum și am mai mult de doisprezece ani". [2][3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Wolansky, Taras (). Science Fiction and Fantasy Book Review. Wildside Press. p. 126. 
  2. ^ „Forgotten Books: Vandals of the Void - Jack Vance”. Rough Edges. . 
  3. ^ James Reasoner este născut în 1953

Legături externe[modificare | modificare sursă]