Selgros

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Selgros este un retailer european de tip Cash&Carry, deținut în mod egal de companiile Rewe Group și Otto Group cu câte 50% din acțiuni fiecare. Selgros deține 72 magazine, din care 45 în Germania, 17 în România și 11 în Polonia.[1][2]

Selgros în România[modificare | modificare sursă]

Compania a intrat pe piața din România în anul 2001 prin deschiderea primului magazin în Brașov, unde se află și sediul administrației centrale[3].

Selgros Cash & Carry Romania SRL este o societate a grupului Fegro/Selgros Germania, cu sediul în orașul Neu Isenburg, lângă Frankfurt. Concernul a fost înființat în 1989 prin fuziunea grupurilor comerciale Fegro și Selgros, deținând în prezent 82 de magazine, 44 în Germania, 14 în Polonia, 5 în Rusia și 19 în România. Din anul 2009 Fegro/Selgros Germania a devenit parte a grupului TransGourmet Holding SE, care astăzi este controlat 100% de compania Coop Elveția.

TransGourmet Holding SE acționează în domeniul B2B-Foodservice în Germania, Elveția, Franța, Polonia, România și Rusia. Compania germano-elvețiană are peste 22.600 de angajați și a realizat o cifră de afaceri în anul 2010 de aproximativ 6,2 miliarde Euro. TransGourmet Holding S.E. este, din punctul de vedere al cifrei de afaceri, a doua societate Cash & Carry și de Foodservice din Europa.

În decembrie 2011, Selgros opera o rețea de 19 magazine la nivel național[4].

Cifra de afaceri:

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]