Sectorul Buiucani

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Sectoarele Chişinăului
  • Sectorul Buiucani a fost instituit cu denumirea actuala in 1991. Este situat in partea de nord-vest al municipiului Chisinau. Numele provine de la fostul sat Buiucani, care pe parcursul anilor s-a integrat in Chisinaul de astazi.

La 1774 satul numara 52 de gospodarii. Sectorul Buiucani se intinde pe o suprafata de 134 km patrati si are o populatie de circa 160 000 de locuitori. Amplasat in buna parte in zona centrala a Chisinaului, sectorul Buiucani dispune de numeroase monumente de istorie, este un notoriu centru de cultura si istorie, cu teatre, muzee, institutii de invatamant de toate gradele. In sector se afla cele mai importante institutii statale si majoritatea sediilor musiunilor diplomatice acreditate in Republica Moldova.

Numarand peste 10000 agenti economici, Sectorul Buiucani constituie un insemnat potential economic din oras si din republica. Aici se produc televizoare, tractoare, mobila pentru uz intern si export, incaltaminte, vin conic, bomboane, carti, un spectru larg de alte marfuri de larg consum. Parcurile, zonele de agrement si divertisment, dendrariul, observatorul astronomic, cele cateva librarii si biblioteci de referinta confera un anumit specific sectorului.

Lectură suplimentară[modificare | modificare sursă]

  • Buiucani: file din istoria satului și a sectorului Buiuciani, municipiul Chișinău, Valeriu Nemerenco, Editura Prut Internațional, 2002