Mădălin Voicu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Mădălin Voicu

Mădălin Ștefan Voicu (n. 10 iulie 1952) este un politician român de etnie romă, de profesie violonist și dirijor. Este fiul violonistului Ion Voicu.

Muzică[modificare | modificare sursă]

Mădălin Voicu a studiat vioara la Conservatorul de Muzică București, apoi dirijatul. A concertat împreună cu tatăl său, și cu alții, în țară și în străinătate.

Fiul său Mădălin Voicu Jr. este pianist. De asemenea fiica, Ioana, este violonistă, iar celălalt băiat, Tudor, activează și el în sfera muzicii, însă cea modernă, fiind dj de muzică house.

Politică[modificare | modificare sursă]

În legislatura 1996-2000 a fost ales în municipiul București pe listele Partidei Romilor. La alegerile din anul 2000 a fost ales deputat de Giurgiu din partea Partidului Social Democrat. În mai 2010 a fost exclus din PSD.[1]

În octombrie 2012 a depus împreună cu parlamentarul Nicolae Păun un proiect legislativ, de grației al pedepselor cu pușcăria de până la 6 ani.[2] A candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL în județul Constanța.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Mădălin Voicu, dat afară din PSD
  2. ^ http://www.evz.ro/detalii/stiri/Proiect-de-lege-cu-dedicaie-pentru-corupii-Romniei-Condamnrile-din-anchetele-DNA-aru-10038.html