Mădălin Voicu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Mădălin Voicu

Mădălin Ștefan Voicu (n. 10 iulie 1952) este un politician de etnie rromă din România. De profesie este violonist și dirijor.

Muzică[modificare | modificare sursă]

Fiu al violonistului Ion Voicu, Mădălin Voicu a studiat vioara la Conservatorul de Muzică București, apoi dirijatul. A concertat împreună cu tatăl său, și cu alții, în țară și în străinătate.

Fiul său Mădălin Voicu Jr. este pianist. De asemenea fiica, Ioana, este violonistă, iar celălalt băiat, Tudor, activează și el în sfera muzicii, însă cea modernă, fiind dj de muzică house.

Politică[modificare | modificare sursă]

În legislatura 1996-2000 a fost ales în municipiul București pe listele partidului Minorități. În 2010 era deputat în Camera Reprezentanților pe lista Partidului Social Democrat (filiala Giurgiu), partid din care a fost exclus în mai 2010.[1]

În octombrie 2012 a depus împreună cu parlamentarul Nicolae Păun un proiect legislativ, de grației al pedepselor cu pușcăria de până la 6 ani.[2] A candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL în județul Constanța.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Madalin Voicu, dat afara din PSD
  2. ^ http://www.evz.ro/detalii/stiri/Proiect-de-lege-cu-dedicaie-pentru-corupii-Romniei-Condamnrile-din-anchetele-DNA-aru-10038.html