Louis Vuitton

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Acest articol se referă la casa de modă franceză. Pentru fondatorul mărcii Louis Vuitton, vedeți Louis Vuitton (designer).
Louis Vuitton Malletier
Tip Filială a companiei holding (LVMH)
Fondată 1854
Fondator(i) Louis Vuitton
Sediu Paris, Franța
Oameni cheie Yves Carcelle[1] (Chairman & CEO)
Kim Jones (lead designer of men- Cesar Rubio (creative director of Louis Vuitton)
Industrie Retail
Produse Bunuri de lux
Venit €3.2 miliarde (2012)[2]
Website louisvuitton.com

Louis Vuitton Malletier, cunoscut ca Louis Vuitton (Pronunție în franceză: /lwi vɥiˈtɔ̃/), sau prescurtat ca LV, este o casă de modă franceză fondată în 1854 de Louis Vuitton. Monograma LV a casei de modă apare pe majoritatea produselor variind de la cufere de lux și articole din piele la prêt-à-porter, pantofi, ceasuri, bijuterii, accesorii, ochelari de soare și cărți. Louis Vuitton este una dintre cele mai mari case de moda internaționale din lume; își vinde produsele prin buticuri proprii, departamente închiriate în magazine de lux și prin intermediul secțiunii de comerț electronic de pe site-ul său.[3][4]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Jordi Constans”. LVMH. http://www.lvmh.com/investor-relations/lvmh-at-a-glance/executive-committee/. Accesat la 9 iulie 2012. 
  2. ^ Louis Vuitton. http://www.lvmh.com/uploads/assets/Com-fi/Documents/en/Key%20figures/H1_2011_LVMH_Key_figures.pdf. Accesat la 9 septembrie 2011. 
  3. ^ Martin, Richard (1995). Contemporary fashion. Guatemala: St. James Press. p. 750. ISBN 1-55862-173-3