Keep Holding On

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Keep Holding On
Muzică de film de Avril Lavigne
LansareStatele Unite ale Americii 5 decembrie 2006
Înregistrare2006
GenPop
Durată4:00 (album)
Casă de discuriArista
Limba originarălimba engleză  Modificați la Wikidata
ProducătorAvril Lavigne, Dr. Luke
Cronologie – Avril Lavigne
He Wasn't
(2005)
Keep Holding On Girlfriend
(2007)
Alte informații

Keep Holding On este cântecul principal inclus pe coloana sonoră a filmului științifico-fantastic Eragon, apărut în anul 2006. Compoziția oficială este acompaniată de vocea cântăreței de origine canadiană Avril Lavigne.

Istoric[modificare | modificare sursă]

La începutul anului 2006, când Avril Lavigne începuse să compună noi piese pentru viitorul său material discografic,[1] compania Fox Entertainment Group a contactat-o în vederea compunerii unui cântec pentru coloana sonoră a filmului Eragon.[2] Interpreta a acceptat oferta și a creat două balade, dintre care numai una a fost aleasă pentru a fi promovată.[3] Piesa, intitulată „Keep Holding On”, a fost o provocare la vremea respectivă pentru interpretă, care era nesigură de compatibilitatea creației sale cu firul narativ al peliculei.[4] Cântecul a fost lansat în format digital la data de 28 noiembrie 2006.[5][6]

Scrisă de către Lavigne și Lukasz „Dr. Luke” Gottwald, producătorul melodiei reprezintă o punte de trecere pentru artistă în cariera sa și de asemenea o perioadă de maturizare. Lavigne a fost contactată pentru a înregistra melodia de către Patrick Doyle, compozitorul coloanei sonore a filmului. Melodia a fost extrasă ca și primul single de albumul ce conține coloana sonoră a filmului. Keep Holding On este de asemenea inclusă și pe albumul The Best Damn Thing care a fost lansat pe data de 17 aprilie a anului 2007. Lavigne a descris piesa ca fiind diferită de restul albumului, care are un ritm mult mai rapid. Inițial, Avril a reînregistrat melodia, creând astfel o nouă versiunea a melodiei, pentru a o include pe albumul său, dar a renunțat la idee, incluzând originalul. Criticii au întâmpinat melodia cu aplauze descriind-o ca pe „o melodie superbă”.

Keep Holding On a reușit să obțină locuri înalte în topurile de specialitate din America de Nord, devenind un succes instantaneu. Producătorii săi nu se așteptau la un asemenea succes datorită faptului că pentru această melodie nu a fost filmat niciun videoclip și nu a beneficiat de o promovare specială. A fost propusă pentru a participa în cursa pentru premilul oscar la categoria Cel Mai Original Cântec însă nu a ajuns printre piesele finaliste. Keep Holding On a fost folosită și în finalul serialului american Mesaje de dincolo.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en billboard.com. „Noul album al lui Avril Lavigne sosește în aprilie”. Accesat în . 
  2. ^ en funtrivia.com. „Detalii cu privire la Avril Lavigne”. Accesat în . 
  3. ^ en archive.org. „Avril Lavigne: Hey tipilor!”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ en about.com. „Avril Lavigne: Keep Holding On”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ en archive.org. „„Keep Holding On" poate fi auzit la radio”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ en archive.org. „„Keep Holding On", lansat pe iTunes”. Arhivat din original la . Accesat în .