IMSAT

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

IMSAT București este o companie industrială diversificată din România, înființată în anul 1962. Domeniile de activitate ale IMSAT sunt: domeniul mecanic și al structurilor metalice, instalații electrice, instalații de climatizare, proces industrial, sisteme de comunicație, sisteme de securitate, echipamente electrice, instalații pentru căi ferate și transport urban[1]. Serviciile oferite sunt: proiectare, instalare, punere în funcțiune, mentenanță[1]. IMSAT furnizează aceste servicii către industrie, sectorul terțiar, operatori de telecomunicații, administrația publică, bănci comerciale, companii de transport feroviar sau public urban etc[1].

Cifra de afaceri în 2008: 106 milioane euro[1]

Istoric[modificare | modificare sursă]

Compania a fost controlată până în 2006 de fondul american de investiții Broadhurst Investment, prin NCH Advisors, care a vândut ulterior participația firmei Tehno Industrial Invest, deținută de cinci dintre managerii companiei[2]. În luna decembrie a anului 2006, Tehno Industrial Invest a vândut 51% din pachetul de acțiuni grupului francez SNEF, care are același obiect de activitate cu IMSAT[2].

Activitate[modificare | modificare sursă]

Una dintre cele mai importante divizii ale companiei este cea de semnalizări și automatizări transporturi, printre clienții IMSAT pe acest segment fiind SNCFR, RATB sau Metrorex[2]. Totodată, firma are un departament de construcții-montaj industrial, în sectoarele producției de ciment, sticlă sau var[2]. Pe segmentul echipamentelor electrice, cel mai important client al IMSAT este grupul General Electric, pentru care firma realizează panouri de comandă mobile[2]. În cadrul diviziei de instalații de automatizare, IMSAT realizează elemente software și hardware de automatizare pentru diverse societăți industriale[2]. Totodată, IMSAT realizează lucrări pentru rețele IT, de securitate sau instalații pentru clădiri, centre comerciale sau industria auto[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d Scurtă descriere a firmei, imsat.snef.fr, accesat la 7 februarie 2010
  2. ^ a b c d e f g Creștere cu 50% a afacerilor IMSAT în 2008, la 120 milioane de euro[nefuncțională], 29 decembrie 2008, curierulnational.ro, accesat la 7 februarie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  • [1] - Site web oficial