Edgar Cayce

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Edgar Cayce

Cayce 1910.jpg
Naștere 18 martie 1877
Hopkinsville, Kentucky, Statele Unite
Deces 3 ianuarie 1945
Virginia Beach, Virginia, Statele Unite
Naționalitate american

Edgar Cayce (n. 18 martie 1877 la Hopkinsville, Kentucky d. 3 ianuarie 1945 la Virginia în Statele Unite) a fost un medium de origine americană ce susținea că putea să dea răspunsuri în privința anumitor întrebări precum cele legate de sănătate sau Atlantida printr-o stare de transă. În ciuda faptului că Edgar Cayce era un creștin devotat și a decedat înainte de formarea mișcării New Age, majoritatea adepților acestei mișcări îl consideră pe Cayce fondatorul mișcării.

Cayce a devenit cunoscut în ultima perioadă a vieții sale datorită profețiilor sale cu toate că faptului că acesta scria materiale despre teologie sau medicina. Scepticii susțin că abilitățile de medium ale lui Cayce pun sub semnul întrebării răspunsurile sale cu temă religioasă.

În prezent sunt mii de cercetători ce studiază capacitățile sale și peste 300 de cărți despre viața acestuia. De asemenea există organizații fondate în memoria sa precum Association for Research and Enlightenment ce are sedii în întreaga lume dar și centre deschise în mai mult de 35 de țări.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Suport[modificare | modificare sursă]

Scepticism[modificare | modificare sursă]