Discuție Wikipedia:Sfatul Bătrânilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

„Verdictele“ Sfatului Bătrânilor, atunci când se va cădea de acord asupra lor, vor fi scrise pe pagina propriu-zisă și puse în aplicare acolo unde este cazul (manual de stil, politica oficială, etc.).

Dezbaterile privind problemele aduse Sfatului se fac aici. Când pagina de discuții devine prea mare sau când se încheie dezbaterile asupra unei probleme, partea respectivă a discuțiilor se arhivează.

Lista de arhive.

Pagină de semnalat articole minuscule[modificare | modificare sursă]

Tocmai am dat peste articolele Ștefan de Maramureș și Aáron Tivadar. Aceste articole nu au nici o referință, sunt confuze, nu au legături interwiki. Articolul Aáron Tivadar l-am propus pentru ștergere mai mult ca să-l aduc în atenția altor editori - nu doresc ștergerea, ci lămurirea lui: este același lucru cu Aáron Tivadar (preot) sau Teodor Aaron? Există vreun articol despre această persoană în alte Wikipedii? Poate găsi cineva vreo referință în presă sau în vreo carte despre această persoană?

Cred că ar fi utilă crearea unei pagini similară cu Wikipedia:Pagini de șters, în care să semnalăm asemenea articole, în vederea lămurii lor. Un format etichetă ar atrage mai puțină atenție decât o asemenea pagină, cred eu. —  Ark25  (discuție) 4 martie 2014 14:28 (EET)

Semnalarea se face prin etichetele de ciot, care de cîțiva ani buni plasează în plus articolele în categorii de cioturi, pe domenii. Nu văd la ce-ar folosi și o pagină de semnalare. Ce ar conține? Cine ar citi-o și la ce-ar folosi-o?
Cînd găsim un articol foarte scurt îi punem una din etichetele de ciot sau, dacă nici domeniul nu e clar, eticheta de ciot cea mai generală. Pentru cazuri particulare unde dorim lămurirea cît mai urgentă putem lăsa un mesaj la Cafenea.
Propunerile de ștergere le facem cînd chiar credem că soluția optimă e ștergerea. — AdiJapan 4 martie 2014 17:09 (EET)
Există cioturi foarte bine întocmite, cu referințe, wikizate, interwikizate etc. Eu vorbeam despre semnalarea acelor cioturi care sunt extrem de ambigue, precum cele de mai sus. Cred că ar fi bine să le putem semnala cumva. De multe ori propunerile de ștergere s-au terminat cu îmbogățirea respectivelor articole, care în final au fost astfel păstrate. Senzația mea este că uneori chiar de asta sunt propuse pentru ștergere, pentru a forța îmbunătățirea lor. —  Ark25  (discuție) 5 martie 2014 13:27 (EET)
Există într-adevăr cioturi și cioturi, după cum există articole și articole. Faptul că un ciot e mai sărac decît altul nu înseamnă că trebuie semnalat altfel.
Cei care propun articole pentru ștergere cînd de fapt doresc altceva abuzează de procedura de ștergere. Dacă vrei altceva, fă acel altceva. — AdiJapan 8 martie 2014 07:28 (EET)