Discuție Utilizator:Victor Blacus/Arhiva 01

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bun venit!

Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele, și așa mai departe. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea. Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

În ce domenii ați dori să contribuiți? Poate să fie specialitatea dumneavoastră sau un domeniu pentru care aveți o pasiune aparte. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Victor Blacus/Arhiva 01) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți.

Ca să vă semnați simplu — doar în paginile de discuții, nu și în articole — scrieți la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikipedia vi le va transforma automat în semnătură și dată.

Vă așteptăm cu primele contribuții! --Emily | msg. 26 mai 2006 14:10 (EEST)[răspunde]

Paginile "Științele Pământului" și "Științele pământului"

Există paginile "Științele Pământului" și "Științele pământului". Prima conține doar o redirecționare la a doua. Ar trebui să fie invers, fiind vorba de "Pământ" ca planetă, la fel ca "Marte" sau "Venus": e un nume propriu.

Ca începător, nu mă încumet încă să schimb între ele cele două pagini. Se găsește un expert s-o facă?

Victor Blacus 29 mai 2006 13:41 (EEST)[răspunde]

După părerea mea, aveți dreptate. Inițial, articolul s-a numit "Științele Pământului" iar apoi a fost mutat la un alt titlu: "Științele pământului", nu știu din ce motiv. Mai așteptăm o perioadă expertul, eventual cu o lămurire. Dacă nu apare, mutăm articolul la titlul inițial. -Laurap\ mesaj 29 mai 2006 13:52 (EEST)[răspunde]

Biblioteca Academiei Române

Din nou aveți dreptate, vă mulțumim. Articolul a fost șters. -Laurap\ mesaj 1 iunie 2006 13:44 (EEST)[răspunde]

Sabba Ștefănescu

Salut! Cred că ești de acord că anul 1931 era în plină perioadă interbelică. Cine dorește să cunoască detalii despre ambianța copilăriei și tinereții unui personaj interbelic, trebuie să se pună la curent cu perioada interbelică. Ca un exemplu, ca să afli în ce context a trăit Kant, trebuie să te pui la punct cu tema Königsberg, orașul Kaliningrad neavând nici un fel de înrâurire asupra filozofului. Tot așa și cu Sabba nostru. Dacă se năștea în județul Prahova în perioada comunistă probabil că nu-l chema Sabba, ci Decebal. Lucrurile trebuie puse în context. Mult succes în continuare! --Mihai Andrei 30 septembrie 2006 20:43 (EEST)[răspunde]

Ok, am procedat după voia ta. --Mihai Andrei 30 septembrie 2006 21:13 (EEST)[răspunde]

Categorii

Din nou am să vă las libertatea de a hotărî singur o serie întreagă de lucruri. Nu vă impun obstacole pentru că văd că înțelegeți bine și subiectul (diferitele tipuri de membri ai Academiei) și modul de lucru de la Wikipedia (articole, liste, categorii etc.). Am să vă dau numai cîteva sugestii -- probabil lucruri pe care le știți deja -- doar ca să mă asigur că sîntem la unison:

  • Scopul categoriilor este acela de a înlesni navigarea cititorilor de la un articol la altul. Avantajul lor este că se actualizează și se ordonează alfabetic în mod automat. (Atenție, ordonarea alfabetică a numelor de oameni trebuie forțată să se facă după numele de familie.)
  • Scopul listelor este de a înșira serii de legături către articole înrudite, cu avantajul de a ordona elementele după ce criteriu ni se pare mai bun și de a oferi și alte informații decît doar titlurile articolelor la care se face trimitere (ani, țări etc.).
  • Una dintre regulile privitoare la categorii este aceea de a nu include un articol sau o categorie atît într-o categorie superioară cît și într-o subcategorie a ei. Adică dacă articolul „Andrei” este în categoria „Bolnavi de gripă”, iar aceasta din urmă este în categoria „Bolnavi”, atunci „Andrei” nu se pune și direct în „Bolnavi”. Există excepții, dar numai atunci cînd ignorînd această regulă ajutăm cititorul să găsească articolul cu pricina.
  • În românește scientist se spune om de știință. Nu e concis, dar e cam tot ce avem. Savant are aproximativ același sens dar sună prea pompos. Și pentru că are același sens nu are rost să avem categorii paralele de oameni de știință și de savanți.
  • Ideea de a urma structura categoriilor de la en.wp este foarte bună și are cel puțin două avantaje: (1) la ei lucrurile s-au limpezit deja într-o mulțime de privințe și (2) este bine să existe o paralelă între categoriile lor și ale noastre, pentru ca să putem avea legături interwiki și între categorii astfel încît navigarea să poată depăși limitele unei limbi. Dar nu trebuie să înghițim nemestecat tot ce au la en.wp, se fac greșeli și acolo.

Vă asigur că pornind la această reorganizare a categoriilor veți avea mult de muncă, pentru că trebuie modificat fiecare articol și fiecare subcategorie în parte. Din cîte îmi amintesc toate aceste categorizări ale membrilor Academiei au fost făcute de Wars, iar la vremea respectivă el nu înțelesese bine după ce principii trebuie mers, și nici nu pare să fi fost la curent cu legea Academiei (cine este și cine nu este academician, etc.).

Despre dilema tu/dumneavoastră: nu mă deranjează nici una din variante. Doar cînd mă ia vreun puștiulică sau vreun vandal cu „tu” îmi sună un pic a bătaie de joc. Deci și aici libertate deplină. Toate cele bune. — AdiJapan  11 decembrie 2006 11:37 (EET)[răspunde]

Răspunsuri:
  1. Ca să aflați ce trimiteri se fac la o anumită pagină afișați pagina respectivă și apăsați, în trusa de unelte din stînga, pe „ce se leagă aici”.
  2. O categorie golită nu dispare, pentru că pagina ei poate să mai conțină ceva text, declarații de includere în categorii superioare etc. Pentru a cere ștergerea unei categorii (sau a oricărui alt fel de pagină: articol, imagine, format...) modificați pagina și introduceți la începutul ei formatul {{șterge|motiv}}, unde în loc de „motiv” scrieți pe scurt de ce cereți ștergerea.
Succes! — AdiJapan  14 decembrie 2006 02:45 (EET)[răspunde]


Rugăminte

Dacă doriți să mai faceți teste, nu este practic să creați de fiecare dată subpagini noi, fiind suficient să folosiți doar cutia dvs cu nisip pe care o veți putea rescrie permanent. Pentru detalii, vedeți și Wikipedia:Cutia cu nisip. GEO msg 10 iulie 2007 15:44 (EEST)[răspunde]

Cafenea

V-am răspuns la comentariile de la Cafenea: [1]. Toate cele bune. — AdiJapan  11 iulie 2007 19:47 (EEST)[răspunde]

Paul Melchior

Poate ar fi cazul să mai discutați cu cineva înainte a șterge ceva ce vi se pare inutil. Eu cred că e ceva util care poate fi completat cu alte date legate de locul nașterii, profesiile părinților, cauza morții etc. Dvs. printr-o tăietură din condei ați șters. Vă spune asta cineva care a scris mii de articole biografice. --Cezarika1 24 iulie 2007 12:17 (EEST)[răspunde]

Domnule, dumneata ai scris puțin peste 100 articole, eu am peste 16.000, așa că nu cred că aveți mai mult interes decât mine în elaborarea unei enciclopedii cât mai complete și documentate. Eu stau zilnic peste 10 ore pentru acoperirea pe rând a golurilor existente în câteva domenii. După cum vedeți, articolul respectiv a fost creat de către mine în stadiul de ciot. Ce merite aveți dvs. de-mi dați mie sfaturi? Au existat mai multe consultări între wikipeduiști până s-a ajuns la acea formă, iar dacă dvs. nu respectați un format (care nu e politică, ce-i drept) eu cred că dovediți lipsă de respect față de ceilașți contribuitpori care crează după format.
Mă acuzați de vandalism. Dumneata te încăpățânezi să ștergi ceva ce nu-ți convine, nu eu. Țin să vă precizez că faptul că ați adăugat câteva rânduri în articol nu vă face proprietarul acestuia. Dacă nu ați înțeles asta, înseamnă că nu ați înțeles ce reprezinză Wikipedia. Articolele se întregesc prin contribuții conjugate ale membrilor comunității, iar articolele nu trebuie să fie blocate de către unul care a scris câteva rânduri și care crede că de acuma articolul creat e perect și nu mai necesită completări.
Aș vrea să vă precizez un lucru. Cred că voi părăsi proiectul, pentri că m-am săturat ca unul care a scris 100 articole să vină și să mă acuze de vandalism. Dar așa e în România, toți neaveniții se pricep să dea afaturi, chiar dacă nu cunosc esența unui proiect. Sper, dacă mă voi retrage eu, să completați dvs. vreo câteva mii de articole ca să-mi demonstrați că m-am înșelat cu privire la interesul enorm pe care-l arătați proiectului. Până atunci, vă rog să vă vedeți lungul nasului și să vă uitați cu cine stați de vorbă. Eu nu-s un puști de 15r ani, care mă joc aici, ci chiar îmi dau silința să avem un proiect de calitate. Dacă nu ați înțeles asta, vă compătimesc sincer. --Cezarika1 24 iulie 2007 13:22 (EEST)[răspunde]
Citisem și eu de necazul d-lui Blacus, dar am răspuns pe pagina de discuții a lui Cezarika, înainte de-a vedea discuția de-aici. Cezar, ca de obicei ți-ai ieșit mult prea ușor din fire. Este în mare măsură irelevant cine câte articole a scris, atunci când discuția are loc despre un articol anume. Domnule Blacus, deși reacția lui Cezarika mi se pare exagerată, ea nu este decât continuarea a ce ați început singur -- pentru câteva modificări de formă e complet deplasat să acuzați alți contribuitori de vandalism -- vedeți și comentariul meu de pe pagina de discuții a lui Cezarika. --Gutza D D+ 24 iulie 2007 16:18 (EEST)[răspunde]
În primul rînd vă felicit pentru dezvoltarea substanțială a articolului Paul Melchior.
Iată o mică observație care s-ar putea să lămurească lucrurile. Articolele de la ro.wp (cele bine scrise) au trei părți importante: introducerea, articolul propriu-zis și secțiunile finale (bibliografie, note, legături externe, vezi și, categorii, cutii de navigare etc.). Introducerea este de fapt un rezumat al întregului articol, unde se dau informațiile cele mai importante și reprezentative. Ați putea s-o considerați echivalentă cu „Abstract”-ul unui articol dintr-o revistă științifică. De aceea este normal ca toate informațiile din introducere să fie reluate și completate în corpul articolului.
Altfel spus, cititorii grăbiți, care n-au nevoie decît de generalități, citesc numai introducerea. Numai dacă au nevoie de detalii mai aprofundate merg mai departe. De aceea completările lui Cezar, care într-adevăr nu fac decît să repete informații din introducere, de fapt nu sînt inutile, ci pregătesc terenul pentru mai multe detalii privind nașterea lui Paul Melchior (cine au fost părinții lui, unde a copilărit, unde a început școala etc.) și despre deces (cum a murit, unde a fost înmormîntat, ce distincții postume a primit etc.). Tot așa se repetă în articol și alte informații: că s-a ocupat de studiul mareelor terestre și că a fost numit membru de onoare al Academiei Române.
Sper că acum acest aspect al articolelor vă este destul de clar și că îl veți accepta ca atare. Îmi pare rău că a trebuit să-l aflați în urma unei dispute. Toate cele bune! — AdiJapan  25 iulie 2007 08:15 (EEST)[răspunde]

Ce înțelegeți prin grafică de slabă calitate și redundantă? --Cezarika1 25 iulie 2007 12:34 (EEST)[răspunde]

Și ce articole au fost afectate de această "grafică"? Sunteți prima persoană de la care aud așa ceva. --Cezarika1 25 iulie 2007 12:35 (EEST)[răspunde]

Este simpatică expresia „colecție de Sisifi care se sabotează reciproc” și descrie destul de fidel ce se întîmplă uneori la Wikipedia, din fericire destul de rar. Este datoria noastră să încercăm să înțelegem și punctele de vedere ale celorlalți și să vedem în ce măsură are rost să ne luptăm cu ele. Îmi amintesc de schimbul de replici pe care l-am avut noi doi la Cafenea, despre includerea sau excluderea trimiterilor spre articole din alte Wikipedii. La fel și în alte situații se pot aduce argumente și pentru o poziție și pentru cealaltă, dar probabil ați face bine să acordați un pic mai mult credit celor care se ocupă de multă vreme de Wikipedia și care s-au deprins cu principiile și modul de lucru specifice. Desigur, și ei pot greși, și atunci este normal să îi contraziceți sau măcar să cereți explicații.
În această comunitate, chiar dacă o limităm la utilizatorii bine intenționați și capabili de contribuții valoroase, există o întreagă varietate de oameni cu diverse opinii. Trebuie să găsim o cale amiabilă de a conlucra. — AdiJapan  25 iulie 2007 12:54 (EEST)[răspunde]

Drept la vot

Uitați-vă aici, aveți drept. Toate bune. Leonard 21 decembrie 2007 17:09 (EET)[răspunde]


Sărbători fericite

Crăciun Fericit și un An Nou 2008 plin de bucurii !


Wars











Un Crăciun îmbelșugat 2007 și un An Nou 2008 fericit pentru dumneata și toți cei dragi dumitale ! Al dumitale, Wars 24 decembrie 2007 01:59 (EET)[răspunde]

Permiteți-mi să vă felicit cu ocazia frumoasei sărbători ce vine – Crăciunul – și să vă doresc să vi se împlinească toate lucrurile pe care le doriți împlinite! Cu wikirespect, Gikü 24 decembrie 2007 16:27 (EET)[răspunde]

Urări

Își doresc un Crăciun Fericit și un An Nou plin de bucurii, ție și tuturor celor care îți sunt dragi. --R O A M A T A mesaj 24 decembrie 2007 17:46 (EET)[răspunde]

Șerban Țițeica

Am făcut modificările necesare și mulțumesc. – Laurap\ mesaj 4 ianuarie 2008 11:46 (EET)[răspunde]

Maia

Maia Simionescu este o variantă de nume des întâlnită. Numele Maya este o raritate în limba română spre deosebire de Maia (vezi Maia Morgenstern). Dacă dați o căutare pe Gugl veți găsi 3300 de rezultate pentru Maia Simionescu, față de 3310 pentru Maya Simionescu. Pentru că mulți fac confuzie între Maia și Maya, am socotit necesar redirectul. Totuși pentru că vă încăpățânați să o propuneți la ștergere, am șters-o eu. Sper să-l creați însă dvs. --Cezarika1 6 ianuarie 2008 08:45 (EET)[răspunde]

Caratheodory

Multumesc pentru mesaj! Sper sa nu abuzez de Wikipedia incercand sa-mi clarific mie ideile; insa punctul de vedere al lui Caratheodory e relativ greu de gasit. Multe salutariIoan Calatorul 7 ianuarie 2008 00:52 (EET)[răspunde]

Scandaluri

Mulțumesc pentru informație!De-abia azi am citit-o! Nu pot zice că mor de interes, pentru că nu prea înțeleg despre ce e vorba, dar voi încerca să mă pun la curent. Multe salutări,Ioan Calatorul 15 ianuarie 2008 22:50 (EET)[răspunde]

Vandal

Da, s-a jucat și pe la Radu Beligan. L-am avertizat, sper să se oprească.--Andreidiscuție 7 februarie 2008 17:02 (EET)[răspunde]

Tocmai voiam să vă las și eu un mesaj. Am decis să semiprotejez articolul, pentru că acel vandal care apare sporadic vine mereu de alt IP. Ar fi inutil să blochez o adresă pentru două zile dacă el revine peste cinci zile din altă parte.--Andreidiscuție 7 februarie 2008 20:38 (EET)[răspunde]
Salut. Atunci când anulați un vandalism, avertizați corespunzător vandalul respectiv, folosind unul din mesajele de la Wikipedia:Formate utile/Mesaje. În acest fel nu va mai fi nevoie să scrieți de fiecare dată unui administrator ci doar atunci când vandalul trebuie blocat. --Rad Urs Mesaj 7 februarie 2008 23:07 (EET)[răspunde]

Nu vreau să par insistent :) însă vă pot explica cum se folosesc mesajele de avertizare:

  • {{subst:test1}} sau {{subst:test1|Articolul respectiv}} - atunci când utilizatoirul respectiv face primul test. Vă dați seama dacă este primul său test după pagina lui de discuții, dacă nu mai are nic un avertisment folosiți-l pe acesta (de asta am spus mai devreme că e importantă avertizarea, pentru a ști la ce număr de teste/vandalisme se află utilizatorul respectiv).
  • {{subst:test2}} sau {{subst:test2|Articolul respectiv}} - când se află la al doilea test.
  • {{subst:obscen}} sau {{subst:obscen|Articolul respectiv}} - dacă adaugă ceva obscen în articole.
  • {{subst:blank}} sau {{subst:blank|Articolul respectiv}} - dacă șterge părți din articole.
  • {{subst:test3}} sau {{subst:test3|Articolul respectiv}} - este penultima avertizare : Vă rugăm să încetați!.
  • {{subst:test4}} sau {{subst:test4|Articolul respectiv}} - ultima avertizare.

Dacă după ce aplicați formatul {{subst:test4}} utilizatorul mai face un act de vandalism, abia atunci trebuie blocat (caz în care anunțați un administrator sau faceți o reclamație). Mai sunt și alte mesaje de avertizare însă astea sunt cele mai folosite.

Despre revert: puteți citi Ajutor:Revenire. --Rad Urs Mesaj 7 februarie 2008 23:31 (EET)[răspunde]

Dacă a mai fost avertizat mergeți în continuare, cu un avertisment mai puternic. Diacriticile nu cred că sunt o problemă pe paginile de discuții. Înțelegem textul și fără ele :) --Rad Urs Mesaj 7 februarie 2008 23:42 (EET)[răspunde]

Vintilă Corbul

În articolul Vintilă Corbul nu am găsit nicio referință la cine ar fi scenariștii de la Nea Marin Miliardar, doar în articolul despre film. Pe [imdb.com IMDB] scrie că într-adevăr este Eugen Barbu, cum scrie și în articol. Așa că am adăugat referința cu link.--Andreidiscuție 8 februarie 2008 00:22 (EET)[răspunde]

Mulțumesc

Mulțumesc pentru observație. Adaug anul înscrierii în partid și faptul că a fost medaliat la o serie de lideri comuniști. --Cezarika1 9 februarie 2008 13:44 (EET)[răspunde]


Democratie crestina

Ba da, suna mai bine asa. Nu m-am gandit la asta (avand in vedere ca sunt in Germania, m-am obisnuit cu varianta germanica). Puteti propune mutarea in pagina de discutii a articolului.--Arado 10 februarie 2008 00:13 (EET)[răspunde]

Salut

Să știi că am tratat cu toată seriozitatea comentariul tău de la articolul Modelul atomic Rutherford. Din păcate, n-ai reușit să mă convingi. Când faci o afirmație trebuie să fii pregătit să o și susții. În ce privește timpul irosit, am stat vreo două ore citind despre Rutherford și modelul său depășit în loc să lucrez la un alt articol. Am aflat, totuși, multe lucruri pe care nu le știam, deci n-a fost chiar o pierdere de vreme. Acum nu știu dacă ai avut răbdare să citești toate comentariile mele, răspunsurile tale nu denotă asta. În orice caz, îți mulțumesc pentru intervenție, m-a ajutat să privesc lucrurile dintr-o nouă perspectivă. Spor la scris articole în continuare!--defy_the_wind 10 februarie 2008 11:22 (EET)[răspunde]

Laureați ai "Ordinului Mihai Viteazul"

Cred ca pe romaneste laureat se refera la cel care a primit un premiu. La primirea unui ordin parca se zice decorat. (??) Cu bune ganduri, -- Victor Blacus 11 februarie 2008 20:21 (EET)[răspunde]

Desigur, ai dreptate. Mulțumesc. Drept care, m-am grăbit să-mi corectez propria greșeală. Al dumitale, Wars 11 februarie 2008 20:35 (EET)[răspunde]

Daca tot m-am bagat: cred ca e decorati cu, nu decorati ai. You decide. -- Victor Blacus 11 februarie 2008 20:39 (EET)[răspunde]

Ai dreptate, din nou. Am modificat în decorați cu. Wars 13 februarie 2008 16:28 (EET)[răspunde]

Mesaje Vandali

Vă mulțumim că participați la combaterea vandalismului de la Wikipedia!

Vă rugăm ca după fiecare anulare a modificărilor rău-voitoare să adăugați pe pagina de discuție a vandalului mesaje de avertizare. În mod uzual sunt folosite mesajele {{subst:test1}}, {{subst:test2}}, {{subst:test3}}, {{subst:test4}}, dar puteți vedea și lista completă a mesajelor disponibile. Adăugarea avertismentelor pe pagina de discuții ajută administratorii să determine când este cazul ca unui utilizator să-i fie blocată posibilitatea de a modifica paginile. Încă o dată mulțumiri pentru că ajutați Wikipedia să devină mai bună. – Laurap\ mesaj 13 februarie 2008 20:32 (EET)[răspunde]

Da, am observat prea tîrziu că deja făceați asta. – Laurap\ mesaj 13 februarie 2008 20:33 (EET)[răspunde]

Invitație WikiVerifier

Bună ziua,

Am văzut că participați activ la partea de curățenie. Aș vrea să vă invit să folosiți WikiVerifier, o unealtă utilă în coordonarea eforturilor de curățenie. Avantajul principal al acestei unelte este că, dacă vă înscrieți, veți putea ști care modificări au fost deja verificate de ceilalți utilizatori WikiVerifier, iar aceștia vor putea la rândul lor să vadă ce modificări ați verificat dumneavoastră. În acest fel nu ne vom mai suprapune inutil eforturile.

Aș vrea să fac trei mențiuni punctuale:

Ușurință în utilizare
Explicațiile privind această unealtă pot părea foarte tehnice, dar utilizarea este simplă și intuitivă — textul conține informații tehnice pentru cine este interesat să le afle, dar nu este necesar să vi le însușiți pentru a folosi această unealtă în practică;
Utilitate colectivă
Nu contează în ce măsură veți participa la eforturile de curățenie. Oricât de puțin v-ați implica, aportul fiecăruia este cumulativ.
Confidențialitate
WikiVerifier nu este un proiect Wikimedia, ci este unul independent. Ca atare, o parte din codul asociat WikiVerifier se execută pe un server extern, care nu se află sub controlul Wikimedia. Din această cauză, dacă alegeți să folosiți WikiVerifier, o parte dintre informațiile Dvs. private de acces la Internet (printre care și adresa Dvs. de IP) va fi făcută cunoscută unui terț. Totuși, server-ul pe care se execută acest cod este controlat de către administratorul Gutza, care are și drept de checkuser pe Wikipedia în română – cu alte cuvinte, cea mai importantă informație privată pe care o transmiteți acestui server independent – adresa Dvs. IP – este deja accesibilă persoanei care controlează acel server. Toate informațiile publice despre nivelul statistic de utilizare WikiVerifier sunt agregate – nu există date personale de nicio natură care să fie făcute publice în acest fel.

Dacă alegeți să folosiți WikiVerifier, vă puteți exprima disponibilitatea pe pagina de cereri de acces. --Gutza DD+ 19 februarie 2008 13:03 (EET)[răspunde]

79.114.169.188

Acest anonim a șters pagini create fără sens gen "Kiba Inuzuka" etc. Nu merită în nici un caz un test4, de fapt merită o invitație. – Laurap\ mesaj 22 februarie 2008 16:17 (EET)[răspunde]

Asta n-avem de unde să știm. Ceea ce știm este că a șters niște pagini create aiurea. – Laurap\ mesaj 22 februarie 2008 16:26 (EET)[răspunde]

Grigorovici

Domnule Blacus, toate astea apar din cauză că nu discutați cu nimeni modificările. Astfel avem 1000 articole scrise cu imaginea în dreptul definiției și 5 cu imaginea plasată diferit. E normal să fie așa cum faceți dvs.? --Cezarika1 15 martie 2008 23:55 (EET)[răspunde]

Reuniunea Wikipediștilor

Bună ziua! Pe 17 mai 2008 se organizează o nouă întâlnire a wikipediștilor. Ești invitat să participi. Pe curând!--FeodorBezuhov | Discuție 26 aprilie 2008 16:38 (EEST)[răspunde]

Hello, I saw that somebody at de:wp added a date of death, and found that you added it here, could you provide a reliable source for that? Thank you very much! --Elya (discuție) 3 august 2008 22:34 (EEST)[răspunde]

My primary source was his family, who called me on August 2, the day of his death. There is an official announcement of the Romanian Academy in today's (August 4) "România liberă". Victor Blacus (discuție) 4 august 2008 13:00 (EEST)[răspunde]

Suprapunere

Da, nu este nicio problemă. Se mai întâmplă și astfel de conflicte de modificare. Numai bine, Sebi talk 18 august 2008 22:34 (EEST)[răspunde]

Language box

Eu nu am șters intenționat acele wikilegături, mi sau părut deprisos, poate wikiroboții vor restabili la starea inițială. redfox 22 august 2008 20:52 (EEST)

Buna ziua Victor,

Ti-asi fi recunoscator daca ai putea arunca o privire asupra articolului Controversy about national identity in Moldova, creat de mine si modificat de Illythr (si poate de altii, pâna vei citi acest mesaj) si sa intervii cum socotesti mai bine, macar în domeniul formal (Illythr scrie ca referintele cer toate verificare, ce înseamna asta?). Sunt foarte începator pe Wiki englez care pare foarte riguros mai ales pe planul formal, uneori pierzând astfel din vedere evidenta, sau poate înnecând-o în amanunte si citate.

În ceeace priveste Republica Moldova, amanuntele si citatele nu-s fara POV. Majoritatea tind a sustine procesul în curs de re-creare a unei identitati locale, nu ca in Elvetia si Belgia pe baza teritoriala (identitatea tine de tara si nu împiedica apartenanta culturala si lingvistica la sferele germana, franceza, italiana sau nederlandeza) ci pe o baza izolationista si separatista (identitatea tine de proiectul politic de a desparti cu orice pret vorbitorii limbii Daco-Romane din R. Moldova de cei din România, dar nu se atinge de cultura rusa, ucraineana s.a.m.d. din tara).

Multumesc pentru orice contributie. Cu bine, --Spiridon Manoliu (discuție) 24 august 2008 20:03 (EEST)[răspunde]

dummy edit

Ce inseamna : dummy edit ? Hotwhells (discuție) 26 august 2008 20:38 (EEST)[răspunde]

Dacă știți engleză, se explică aici: dummy edit--Miehs (discuție) 26 august 2008 22:41 (EEST)[răspunde]


Sărbători fericite 2008 - 2009 !

Fie ca Sfintele Sărbători să îți aducă pace și liniște dumitale precum și celor aflați în cercul iubirii dumitale. Wars (discuție) 24 decembrie 2008 08:44 (EET)[răspunde]

Crăciun Fericit și un An Nou 2009 plin de bucurii !


Wars










vă dorește un Crăciun fericit și un Moș Crăciun generos!

...care să vă aducă cât mai multă satisfacție pentru tot ceea ce ați făcut (și veți mai face, sper) pentru Wikipedia!

Eu pot doar să vă mulțumesc!