Discuție:Fierbere/AB1

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 15 ani de Turbojet în subiectul Evaluare AB

Evaluare AB[modificare sursă]

Evaluare AB (vedeţi criteriile)
  1. Este bine scris.
    a (în proză): b (Manual de stil):
  2. Să prezinte informaţii corecte ce pot fi verificate.
    a (referinţe): b (citează surse de încredere): c (fără cercetare originală):
  3. Acoperă bine subiectul.
    a (aspecte majore): b (se concentrează asupra subiectului):
  4. Nu încalcă PDVN.
    Prezintă diferitele puncte de vedere în mod cinstit:
  5. Este stabil.
    Nu există dispute etc.:
  6. Este ilustrat, dacă posibil, de imagini.
    a (au o licenţă adecvată): b (sunt relevante subiectului şi sunt însoţite de descrieri adecvate):
  7. Per total:
    Aprobat/Respins: [[Image:|15px]]

Să fiu sincer, aş avea nevoie de o a doua opinie. Mă supără faptul că articolul abundează în scheme şi este incomod de citit. Limbajul este mult prea ştiinţific (obiecţie ce poate fi ignorată). Nu avem exemple amănunţite de utilizare, nu se spune nimic despre cum se credea odată că are loc fierberea apei. Ca material ştiinţifico-didactic, e destul de bun, însă numai ca material ştiinţifico-didactic. //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 17 noiembrie 2008, 22:47, ora României şi RM.

Numărul de scheme nu este mai mare decât într-un manual de liceu decent şi este mult mai mic ca într-un tratat de termodinamică. Sunt practic aceleaşi scheme care apar în enciclopedia Grand Memento Encyclopédique Larousse din 1936, dar prezentate într-o formă modernă. Întotdeauna fierberea a fost considerată ca acum, niciodată n-a fost considerată altfel, iar forma actuală de prezentare datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Exemple sunt la sfârşit. Cât despre articolul din engleză, în care este vorba despre fierberea din bucătărie, eu îl consider foarte slab, scris pentru o casnică. Dacă ăsta este nivelul enciclopediei dorite la Wikipedia, atunci o să-i las să scrie aceste articole pe cei de acest nivel, iar eu o să scriu articole din domenii ca istorie, biologie, care nu-mi sunt familiare, dar la care sunt la nivelul publicului. --Turbojet 18 noiembrie 2008 01:19 (EET)Răspunde
OK, eu zic că articolul este, totuşi, bun. Cât despre „cum se credea odată că are loc fierberea apei”, mă gândeam la ceva de genul mituri/misticism, cum ar fi fulgerele care se credea în mitologia greacă că sunt mânuite de Zeus. //  GikÜ  vorbe  fapte  / luni, 24 noiembrie 2008, 19:11 (EET)