Denis Țapu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Denis Țapu (n. 3 iulie 1999, satul Șolcani, raionul Soroca, Republica Moldova. Pe parcursul carierei sale sportive, a reușit să ocupe locuri de frunte la consursurile internaționale, iar la WORLD Champion 2021-2022 Italy s-a clasa pe locul I.

Pasiunea pentru sport apare la vârsta de 11 ani când începe să practice luptele Greco-Romane în orașul Soroca, sub îndrumarea antrenorilor Serghei Tîmco și Petrișin Mihail.

După finalizarea gimanziului din satul Șolcani, raionul Soroca, Denis Țapu merge la studii la Chișinău. Odată cu acestea, încep și antrenamentele la clubul Maximus Voievod, sub îndrumarea lui Oleg Sclifos.

Un an mai tarziu Denis devine campion al R.Moldova la Lupta Naționala Voievod, fiind prima nominalizare de acest nivel al sportivului, dar cu siguranță nu și ultima:

2018 - Campion la Campionatul Euro-Asiatic Voievod[1]. Tot în 2018 debutează pe arena profesionistă unde obiține o înfrinegere în fața unui sportiv mai experimentat din România.

2019 - Devine vice-campion mondial. Obține două victorii pe arena profesionistă. În 2021 parcursul sportivului este ghidat de alți doi antrenori de valoare Serghei Morari și Roma Morari la clubul MS GYM.

2022 - Obține cinci victorii pe arena galelor de top din lume MaxFight și FEA CHAMPIONSHIP. 2023- S-a ales cu două victorii în promoția Fea CHAMPIONSHIP și Garuda Absolute Leadership[2] <gallery> Ultima luptă a avut loc pe 23 decembrie 2023 de unde, la fel, se întoarce cu victorie.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Interviul lui Denis Țapu pentru Moldova 1, după MaxFight 2022

Schimb de replici dure între Vitalie Panaiten și Denis Țapu, FEA 2022

Lupta Denis Țapu vs Vitalie Panainte. FEA CHAMPIONSHIP K-1 RULES

Tournament Final K1 Denis Țapu VS Alexander Ribnikov, Bulgaria 2022

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Campionatul Euro-Asiatic Voievod
  2. ^ Nouă, Vremea (), Sîrghi, învins la puncte de moldoveanul Denis Țapu