Comitatul Keweenaw, Michigan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Keweenaw County, Michigan
Comitatul Keweenaw, Michigan
Sigiliul autorităților din Keweenaw County, Michigan Comitatul Keweenaw, Michigan
Sigiliu

Țara Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Stat  Michigan

Populație (2000)
 - Total 2,156 locuitori
 - Densitate Eroare de expresie: caracter de punctuație „{” necunoscut/sq mi (Eroare de expresie: caracter de punctuație „{” necunoscut loc/km²)
Site www.LakeCounty.org

Localizare în statul Michigan
Localizare în statul Michigan
Localizare în SUA a statului Michigan
Localizare în SUA a statului Michigan

Comitatul Keweenaw, conform originalului din engleză Lake County este unul din cele 72 de comitate din statul Michigan din Statele Unite ale Americii. Conform recensământului efectuat de United States Census Bureau în anul 2000, populația comitatului era de 2.156 de locuitori, cel mai slab populat comitat al statului. Sediul comitatului este localitatea Eagle River GR6.

Comitatul, este situat în partea extrem nordică a peninsulei superioare (în engleză Upper Peninsula), găsindu-se pe o peninsulă lungă și arcuită, omonima Peninsula Keweenaw, fiind înconjurat în trei părți de apa. Insula Isle Royale, situată aproape de coasta nordică a lacului Superior, care aparține Canadei, este parte a comitatului.

Se spune că originea cuvântului Keweenaw este de origine native americană desemnând " un loc unde se fabrică sănii de lemn pentru transportul navelor pe uscat " (sau, în engleză portage) [1]


Istoric[modificare | modificare sursă]

Geografie[modificare | modificare sursă]

Conform Census 2000, comitatul avea o suprafață totală de 15.445,16 km² (sau 5.965,96 sqmi), dintre care 1.400,51 km2 (ori 540,97 sqmi, sau 9,07 %) reprezintă uscat și restul de 10.044,65 km2 (sau 5.424,98 sqmi, ori 90,93 %) este apă. [2]

În esență, 90,932 % din suprafața comitatului constă dintr-o parte semnificativă din Lacul Superior, în timp ce doar 9,068 procente este de fapt uscat. Isle Royale este partea cea mai nordică a comitatului. Este cel mai mare comitat la est de Mississippi River. [3]

Drumuri importante[modificare | modificare sursă]

Demografie[modificare | modificare sursă]

Localități[modificare | modificare sursă]

Populated places[modificare | modificare sursă]

Orașe (Cities)


Localități neîncorporate (Unincorporated communities)

Cantoane / Districte (Townships)Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Clarke Historical Library, Central Michigan University, Bibliography on Keweenaw County.
  2. ^ Census 2000 U.S. Gazetteer Files: Counties”. United States Census. http://www.census.gov/tiger/tms/gazetteer/county2k.txt. Accesat la 13 februarie 2011. 
  3. ^ Vedeți, Statistici ale comitatelor din Statele Unite. Comparați Marquette County, Michigan cu Marquette County, Michigan.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]Coordonate: 44°17′N 83°20′W / 44.28°N 83.34°V / 44.28; -83.34