100 Years (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
100 Years
Rating
Titlu original100 Years: The Movie You Will Never See
Genfilm științifico-fantastic
dramă
cinematografie experimentală  Modificați la Wikidata
RegizorRobert Rodriguez[1]  Modificați la Wikidata
ScenaristJohn Malkovich  Modificați la Wikidata
Director de imagineClaudio Miranda[*][[Claudio Miranda (Chilean-born American cinematographer)|​]]  Modificați la Wikidata
MontajRobert Rodriguez  Modificați la Wikidata
MuzicaPharrell Williams  Modificați la Wikidata
DistribuțieJohn Malkovich
Marko Zaror[*][[Marko Zaror (actor chilian)|​]]
Shuya Chang[*][[Shuya Chang (actress)|​]]  Modificați la Wikidata
Premiera  Modificați la Wikidata
Țara Franța  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba engleză  Modificați la Wikidata
Prezență online

100 Years este un viitor film SF regizat de Robert Rodriguez și scris de John Malkovich care are premiera programată în 2115. Anunțat în 2015 cu sloganul "Filmul pe care nu-l vei vedea niciodată", va fi lansat pe 18 noiembrie 2115, după 100 de ani, perioada necesară păstrării unei sticle de coniac Louis XIII înainte de a fi pusă la dispoziția consumatorilor. Filmul are o distribuție internațională, cu actorul american John Malkovich ca eroul, actrița din Taiwan, Shuya Chang ca eroina, și actorul chilian Marko Zaror ca răufăcătorul.[2][3]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Scenariul filmului este păstrat în cel mai strict secret, dar este de așteptat să fie dezvăluit chiar înainte de lansarea filmului în noiembrie 2115.[4] Cu toate acestea, tematica filmului este una științifico-fantastică și va implica un erou, o eroină și un răufăcător.

Premiera[modificare | modificare sursă]

În așteptarea lansării, filmul este păstrat într-un seif de înaltă tehnologie din sticlă anti-glonț care se va deschide automat la 18 noiembrie 2115, ziua premierei filmului. O mie de invitați din întreaga lume, inclusiv Malkovich și Rodriguez, au primit o pereche de invitații realizate din metal pentru premieră, pe care le pot transmite descendenților lor.[3][5] Seiful în care filmul 100 de ani va fi păstrat a fost prezentat la Festivalul de Film de la Cannes din 2016 și în diverse alte orașe înainte de a fi returnat la Cognac, Franța, în pivnițele Louis XIII.[6]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.imdb.com/title/tt5174640/, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Rodriguez, Robert (director) (18 noiembrie 2015). 100 Years: The Movie You'll Never See Retro Teaser. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=4NYEj7A5w2U. Accesat la 21 august 2018. 
  3. ^ a b Warner, Kara (). „John Malkovich Explains Why He Made A Movie No One Will See”. People. Accesat în . 
  4. ^ Bryant, Jacob (). „John Malkovich and Robert Rodriguez Made a Movie That Won't Release Until 2115”. Variety. Accesat în . 
  5. ^ Coggan, Devan (). „John Malkovich and Robert Rodriguez made a film that won't be released until 2115”. Entertainment Weekly. Accesat în . 
  6. ^ Rosen, Christopher (). „Cannes to showcase John Malkovich movie no one will see for 100 years”. Entertainment Weekly. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]