Întoarcerea marelui blond

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Întoarcerea marelui blond
Le Retour du Grand Blond

Afișul românesc al filmului
Rating
Titlu originalLe Retour du grand blond
Genfilm cu spioni[*]
film de comedie
film de crimă  Modificați la Wikidata
RegizorYves Robert
ScenaristFrancis Veber
Yves Robert
ProducătorAlain Poiré
StudioGaumont  Modificați la Wikidata
DistribuitorGaumont
Director de imagineRené Mathelin[*][[René Mathelin (French cinematographer)|​]]  Modificați la Wikidata
MuzicaVladimir Cosma  Modificați la Wikidata
DistribuțiePierre Richard
Jean Carmet
Jean Rochefort
Premiera18 decembrie 1974, Franţa Franța
Durata84 min.
Țara Franța  Modificați la Wikidata
Filmat înParis
Rio de Janeiro  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiParis  Modificați la Wikidata
Limba originalăfranceză
Precedat deMarele blond cu un pantof negru
Prezență online
Afişul original al filmului

Întoarcerea marelui blond (în franceză Le retour du grand blond) este un film francez de comedie din anul 1974. El a fost regizat de Yves Robert, după un scenariu de Francis Veber, iar rolurile principale au fost interpretate de Pierre Richard, Jean Rochefort și Jean Carmet. El este continuarea filmului Marele blond cu un pantof negru (1972).

Rezumat[modificare | modificare sursă]

La trei luni de la încheierea acțiunii din Marele blond cu un pantof negru, Marele Blond este forțat încă o dată să se dea drept agent secret. Toulouse are un nou șef; fostul ministru al agriculturii a devenit ministru de interne. Colonelul înscenează astfel asasinarea lui Perrin la Rio, iar acestuia i se organizează funeralii naționale la Paris. Asasinarea lui Perrin (la Rio) și înmormântarea sa (în Franța) sunt regizate ambele într-o manieră comică.

Căpitanul Cambrai, care anchetează moartea stranie a colonelului Milan, interceptează o scrisoare a lui François Perrin, care-și continua relația de dragoste cu Christine la Rio de Janeiro, în care el îi mărturisește prietenului său, Maurice, de înșelăciunea colonelului Toulouse. Acesta din urmă, fiind pus în dificultate, trebuie să dovedească acum că Marele Blond este un adevărat super-agent secret și nu o persoană aleasă la întâmplare. Astfel, colonelul Toulouse îl contactează pe François Perrin, cerându-i să se dea agent secret, în caz contrar Christine urmând să fie ucisă.

Căpitanul Cambrai, susținut de ministrul de interne, îl provoacă pe Toulouse să-i dea lui Perrin o misiune periculoasă pentru ca acesta să dovedească faptul că este într-adevăr agent secret. Perrin este forțat să accepte această misiune.

Christine apare din nou în hainele ei strălucitoare. La un concert-simfonie - de această dată într-o rochie albă fără spate-, ea încearcă să-l împuște pe François (cu gloanțe oarbe). La final, după ce a fost dovedită înșelăciunea din filmul anterior, Toulouse și Perrache fug din țară.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]