Zodiac Killer

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Zodiac Killer
Zodiac-Killer.jpg
Date personale
CetățenieFlag of the United States.svg Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiecriminal în serie[*] Modificați la Wikidata
Activitate
Alma mater Hughson Union High School[*][[Hughson Union High School (high school in Hughson, Stanislaus County, California)|​]]  Modificați la Wikidata
Semnătură
Zodiac Killer symbol.svg

Zodiac Killer sau Ucigașul Zodiac este numele sub care este cunoscut un criminal în serie rămas neidentificat, ale cărui crime au fost comise în zona orașelor Benicia, Vallejo, Lake Berryessa și San Francisco între decembrie 1968 și octombrie 1969.

Zodiacul și-a originat numele într-o serie de scrisori și felicitări batjocoritoare pe care le-a trimis prin poștă ziarelor regionale, amenințând cu ucideri și bombardamente dacă nu erau tipărite. Unele dintre scrisori includeau criptograme, sau cifre, în care ucigașul pretindea că își aduna victimele ca sclavi pentru viața de apoi. Din cele patru cifruri pe care le-a produs, două rămân nerezolvate, iar unuia a durat 51 de ani să se spargă. Deși au fost sugerate multe teorii cu privire la identitatea ucigașului, singurele autorități suspecte numite vreodată public a fost Arthur Leigh Allen,[3] un fost profesor de școală elementară și infractor sexual condamnat, care a murit în 1992. Lyndon Lafferty, un ofițer de poliție care a făcut parte din echipa de anchetatori a cazurilor, a scris o carte intitulată The Zodiac Killer Cover-Up, în care susține că s-ar fi descoperit identitatea agresorului încă din 1971 și că mobilul crimelor ar fi fost adulterul comis de fosta sa soție.