Wushu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
WT1.jpg

Wushu este denumirea generală dată artelor marțiale chinezești, din care fac parte celebrele standarde competiționale Changquan și Nanquan.

Wushu e tradus în română ca „Arta războiului”. Această ramură a artelor marțiale cuprinde o multitudine de școli și stiluri, acestea fiind în număr de peste 400, ale caror tehnici se bazează pe învățăturile taoismului și ale călugărilor budiști de la Shaolin. Aceste școli se împart în două mari concepții de „luptă”, metoda „internă”, care pune accent pe energia internă, și metoda „externă” care se bazează mai mult pe folosirea forței și pe mișcările rapide.

Istoria artelor marțiale chinezești[modificare | modificare sursă]

Artele marțiale chinezești au venit ca o necesitate pentru populația străveche, ele fiind folosite în scopuri de autoapărare, vânătoare ori război. Lupta cu sau fără arme a constituit o componentă importantă în pregătirea soldaților chinezi. Artele marțiale de origine chineză reprezintă o parte valoroasă din cultura Chinei.

Legenda spune că Împăratul Galben a fost cel care a introdus artele marțiale în China. Împăratul Galben înainte de a deveni conducătorul Chinei a scris mai multe tratate despre medicină, astrologie și arte marțiale.

Legături externe[modificare | modificare sursă]