Wikipedia:WMROMD/Cursuri/Editarea pe Wikipedia/2024

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Curs introductiv de editare pe Wikipedia cu întâlniri săptămânale online[modificare sursă]

Perioada: Ianuarie - februarie 2024[modificare sursă]

Conținut:[modificare sursă]

Vă invităm să parcurgeți un curs introductiv despre editarea în Wikipedia în limba română. Nu este nevoie de cunoștințe anterioare de editare pe Wikipedia. Aveți nevoie de un calculator/laptop cu acces la internet și cu cameră și microfon pentru ședințele online.  

Cursul se parcurge individual iar în perioada 23 ianuarie - 27 februarie, în fiecare marți de la ora 1 vă așteptăm online la sesiuni de discuții despre cursul pe care îl parcurgeți.

Recomandarea este ca lecturarea cursului să includă lecturarea paginilor către care sunt legături în textul de curs. Lectura cursului e util să fie însoțită de realizarea pașilor sugerați în curs și de exersare prin exericții de editare.

Wikipedia

Parcurgerea cursului și practicarea exercițiilor durează aproximativ 7 ore, pe lângă timpul din întâlnirile online.

Cum participați:[modificare sursă]

Pentru participarea la întâlnirile online e nevoie să vă înregistrați pe platforma Zoom. Veți primi apoi un email de confirmare cu linkul pentru întâlnirile online care vor avea loc pe 23, 30 ianuarie și 6, 13, 20, 27 februarie 2024 de la ora 01:00 PM. La fiecare întâlnire discuția va fi în jurul unui curs. E necesar să parcurgeți cursul și spă realizați eventualele teme înainte de întâlnirea online.

  • Curs 1 - va fi discutat pe 23 ianuarie
  • Curs 2 - va fi discutat pe 30 ianuarie
  • Curs 3 - va fi discutat pe 6 februarie
  • Curs 4 - va fi discutat pe 13 februarie
  • Curs 5 - va fi discutat pe 20 februarie
  • Curs 6 - va fi discutat pe 27 februarie

Folosiți cu încredere pagina de discuții pentru orice întrebări aveți legate de acest curs.

Despre cursurile WMROMD[modificare sursă]

Cursul Editare pe Wikipedia a fost dezvoltat de Wikimedians of Romania and Moldova ca parte a grantului Editing Wikipedia Together - online free course for volunteers invested in community development and open access, finanțat de Fundația Wikimedia. Aflați mai multe despre cursurile și materialele create de WMROMD pe pagina Wikipedia:WMROMD/Cursuri