Wikipedia:Sondaje/Reconfimarea administratorilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sondajul este suspendat până la clarificarea instrumentului Wikipedia:Sondaje

Aceasta este momentan o propunere de politică. Puteți să vă exprimați opiniile în legătură cu această propunere pe pagina de discuții. Termen limită pentru discutarea textului: 7 zile începând cu data de 16 noiembrie 2007. nedefinit, până la rectificarea regulamentului Wikipedia:Sondaje.

Text sondaj[modificare sursă]

Sondaj cu privire la modificarea statutului administratorilor și introducerea sistemului de reconfirmare anuală a administratorilor.

Modificări propuse[modificare sursă]

1. La Wikipedia:Administratori, paragraful 4 se modifică astfel:

Adminstratorii își primesc permisiunile pe termen nedeterminat, dar pot demisiona oricând și pot fi demiși conform politicii de revocare.

devine:

Funcția de administrator durează 1 an de la data alegerii sau reconfirmării și este supusă reconfirmării la expirarea mandatului, mai puțin în cazurile în care administratorul s-a retras sau a fost revocat.

2. La Wikipedia:Revocare, la secțiunea Administratori și birocrați se adaugă o nouă secțiune după cum urmează:

Reconfirmare[modificare sursă]

  • Reconfirmarea în funcția de administrator se efectuează prin metoda consimțământului tacit, pe o perioadă de 7 zile de la expirarea mandatului. Administratorul supus reconfirmării tacite este atenționat pe propria pagină de discuție.
  • Prin excepție, toți administratorii care au primit primul mandat înainte de 30 noiembrie 2006 vor intra în procesul de consimțământ tacit la 30 noiembrie 2007, și la 30 noiembrie în toți anii următori.
  • Dacă un număr de 5[1] utilizatori se opun[2] reconfirmării tacite, se declanșează procedura votului de reconfirmare prin același sistem de vot folosit pentru acordarea statutului de administrator[3], cu excepția faptului că majoritatea necesară pentru reconfirmare este de 2/3.
  • Deși unele dintre drepturile suplimentare nu depind în mod intrinsec de statutul de administrator, în cazul în care se decide revocarea unui administrator care are drepturi suplimentare (birocrat, checkuser, etc), acestuia i se retrag automat toate drepturile suplimentare, pe baza presupunerii că prin acțiunile sale acesta a pierdut încrederea comunității.

Note[modificare sursă]

  1. ^ Se califică pentru opoziția reconfirmării tacite utilizatorii înregistrați care au făcut prima modificare la Wikipedia cel puțin cu 60 de zile înainte de data începerii procedurii de reconfirmare tacită și care totalizează cel puțin 500 de modificări.
  2. ^ Deși este de preferat ca aceștia să expună motivele pentru care doresc revocarea, nu este obligatoriu să existe o expunere de motive în acest sens
  3. ^ Urmărind toți pașii folosiți la procedura de numire și folosind pagina dedicată votării reconfirmărilor anuale

Sondaj[modificare sursă]

Sondajul a început la ... și se va încheia la .....

Pot vota utilizatorii înregistrați de minimum 30 de zile și care au minimum 100 de modificări la activ. Pot face comentarii toți utilizatorii, inclusiv cei neînregistrați sau neautentificați.

Sunteți de acord cu modificarea politicii?[modificare sursă]

Politica va fi adoptată dacă vor vota minim 10 utilizatori și dacă majoritata simplă a voturilor (50% +1) este pentru varianta „Da”.

DA

NU

(Sondajul nu a început încă).