Wikipedia:Robot/Cereri de aprobare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
For non-Romanian speakers
Wibot.jpg
Before you can run a bot on the Romanian Wikipedia, you must first get it approved. The bot policy here is the same as that on the English Wikipedia. See detailed information there.

For performing new tasks with an account previously approved, please place your request here.

Add a new request

Pentru a rula un robot acesta trebuie să fie aprobat de comunitate. Această pagină este locul unde se depun cererile pentru acordarea statutului de robot. Cererile de aprobare a modificării activității unui robot deja aprobat trebuie depuse la Wikipedia:Sarcini pentru roboți.

Pentru fiecare cerere discuțiile durează 7 zile. Decizia se ia în funcție de argumentele pro și contra aduse de utilizatori. Criteriile de care trebuie ținut cont sînt:

  • Modificările făcute de robot trebuie să fie utile.
  • Robotul nu trebuie să dăuneze prin activitatea lui.

După primirea aprobării, robotul va trece în general printr-o perioadă de probe în urma căreia, dacă eventualele nereguli au fost corectate, contul respectiv va primi statutul de robot. Acesta poate fi setat de către birocrați.

Rularea unui robot fără respectarea regulilor poate duce la blocarea lui imediată, fără avertisment, pe termen nelimitat.

Unelte[modificare sursă]

Cereri curente[modificare sursă]

SebiBot[modificare sursă]

  • Bot: Utilizator:SebiBot
  • Operator: Utilizator:Sebastianpin
  • Automatic or Manually Assisted: Asistat manual
  • Programming Language(s): AWB
  • Function Summary: Înlocuire formate/expresii (gen <references/>), clean-up, corectură
  • Already has a bot flag in: -

Vreau să îl folosesc la corectură, dar mai ales la înlocuirea unor formate. Sper că robotul va fi aprobat. --Sebastianpin 25 ianuarie 2014 20:40 (EET)

Comentariu: Ar fi utile niște teste mai variate. În privința înlocuirii <references/> cu {{listănote}}, cred că ar fi necesară o mică discuție înainte (deși eu personal sunt de acord cu înlocuirea). Răzvan Socol mesaj 7 martie 2014 20:03 (EET)

A fost, dar cred că este neterminată din lipsă de cvorum. Personal sunt pentru, numai Sebi, ai grijă când faci clean-up, că poați genera erori în masă.--AlternoBreak(discuție) 7 martie 2014 20:26 (EET)
Eu sunt împotriva folosirii {{listănote}} și îl înlocuiesc în mod consecvent în articolele pe care le editez. Motivul este că dimensiunea mai mică a fontului le face greu de citit, în special pe dispozitivele mobile. Avem deja o secțiune pentru ele, nu cred că e nevoie să fie micșorate. Acum, dacă unii vor neapărat să îl folosească ok, dar sunt ferm împotriva înlocuirii automate.--Strainu (دسستي‎)  25 august 2014 13:16 (EEST)
De acord cu „dacă unii vor ... să îl folosească ok, dar sunt ... împotriva înlocuirii automate.” -- Victor Blacus (discuție) 25 august 2014 13:34 (EEST)


Arhive[modificare sursă]