Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Vintilă I. C. Brătianu/Arhiva 1

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Vintilă I. C. Brătianu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Supun atenției în vederea evaluării, un articol scris în prima parte a acestui an în cadrul unui proiect propriu, dedicat lui Vintilă I.C. Brătianu.

Articolul este rescris practic de la 0, el cuprinzând în momentul începerii editării puțină informație și aceea foarte slab referențiată. Personal consider că asupra notabilității subiectului articolului nu pot exista obiecții serioase.

În forma actuală articolul este suficient de cuprinzător atingând toate aspectele esențiale legate de subiect (personalitatea,educația, viața personală, cariera profesională, cariera politică, etc.). Având în vedere vastitatea și complexitatea subiectului, pentru a evita supraîncărcarea sa am creat câteva articole de sprijin, cele mai consistente fiind cele dedicate domeniilor principale în care a excelat Vintilă Brătianu (Vintilă Brătianu, primar al Bucureștilor și Vintilă Brătianu, ministru de finanțe). Mai există totuși o serie de aspecte mai puțin relevante care ar putea fi dezvoltate în viitor, fără ca acestea să afecteze stabilitatea articolului (sunt menționate pe pagina de discuții).

Articolul îl consider la acest moment ca fiind bine documentat, majoritatea surselor fiind lucrări de calitate scrise de autori recunoscuți în domeniu.

Am încercat să realizez o finețe a referențierii de cel puțin o notă de subsol pe frază, notele de subsol fiind introduse în formatul standardizat.

M-am străduit pe cât posibil să realizez o expunere neutră, ceea ce a necesitat destul efort și concentrare, având în vedere disputele care caracterizează unele din domeniile abordate (politica, economia, finanțele publice, etc). Acolo unde a fost nevoie am încercat să prezint diferitele puncte de vedere divergente, articolul conținând și o secțiune specială dedicată acestor aspecte în dispută sau insuficient clarificate.

Având în vedere dimensiunile sale, sunt convins că articolul are încă posibile mici neajunsuri: greșeli de ortografie și exprimare, legături incorecte, etc. Sunt dispus și deschis la orice discuție și gata să fac necesarele remedieri.

--Macreanu Iulian (discuție) 21 octombrie 2013 20:22 (EEST)[răspunde]

Am parcurs articolul și am rămas plăcut impresionat de tonul patriotic în care a fost scris (care reflectă personalitatea lui Vintilă I. C. Brătianu), doar că uneori este exagerat, regăsindu-se judecăți de valoare de genul muncă asiduă și stăruitoare, „ani grei și dureroși”, „exemplara sa conștiinciozitate”, „cea mai mare regularitate și punctualitate”.
Observație corectă. Nu a fost în intenția mea să introduc elemente patriotarde sau naționaliste. Așa cum am spus de la început articolul este o „adaptare pentru Wikipedia” a unui proiect personal și, în ciuda eforturilor făcute, mi-au mai scăpat și formulări ne-enciclopedice. Am făcut o revizuire generală a stilului în care este scris articolul, eliminând elementele ne-enciclopedice, reformulând frazele la timpul trecut, etc.
Alte observații minore ar fi: Școala de Arte Frumoase din Paris este cea din articolul Școala Națională Superioară de Arte Frumoase? Dacă da, trebuie înlocuit în text.
Da. Am făcut înlocuirea.
Unele secțiuni sunt fragmentate și pot fi restrânse.
Am făcut o defragmentare și compactare a secțiunilor. Dacă e nevoie de mai mult, aștept propuneri concrete.
Are prea multe legături interne; de exemplu se recomandă 2 martie în loc de 2 martie, iar la 6 dispensare marcarea lui 6 este inutilă.
Am refăcut wikizarea articolului, eliminând legăturile cu relevanță redusă.
De asemenea, legăturile interne nu trebuie să se repete în mai multe locuri - doar prima legătură trebuie să fie marcată.
Am scos legăturile interne redundante.
Articolul este foarte bine ilustrat și cuprinzător și depășește cu mult marea majoritate a articolelor despre personalitățile politicii românești. Ar trebui incluse mai multe date despre deces, de genul unde a fost înmormântat, cauzele decesului: atac de apoplexie.
O să introduc o secțiune dedicată decesului. Am început documentarea, sper să o rezolv în perioada următoare.
După soluționarea acestor mici neajunsuri îi voi acorda statutul de articol de calitate.— Ionutzmovie discută 9 noiembrie 2013 23:34 (EET)[răspunde]
Pentru a facilita urmărirea lor, am prezentat modul de soluționare a problemelor semnalate, după fiecare din observațiile făcute.--Macreanu Iulian (discuție) 10 noiembrie 2013 18:03 (EET)[răspunde]
Discuție încheiată. Articolul primește statutul de articol de calitate. Ionutzmovie discută 13 noiembrie 2013 17:42 (EET)[răspunde]