Wikipedia:Propuneri pentru articole de calitate/Literatura portugheză

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Literatura portugheză[modificare sursă]

Autopropunere. Bună ziua! După cum mi se pare, la capitolul literatură Wiki.ro nu stă tot atât de bine ca la celalate capitole, cum ar fi, de exemplu, cele de istorie, societate, geografie. În privința acestui fapt, vă îndemn ca articolul pe care-l propun sa-l sprijiniți în asa astfel încat să primească calificativul de „articol de calitate”, calificativ pe care, cred eu, îl merită pe bună dreptate. Rămâne să analizați și voi acest aspect.

Literatura portugheză, deși nu atât de vasta ca alte literaturi europene, reprezintă, totuși, un capitol important în istoria literaturii universale și, desigur, un reper important al spiritualității zilelor noastre. Dar, mai important decât scriitorii portughezi și operele acestora este, probabil, faptul că limba portugheză câștigă din ce în ce mai mult teren. Fapt susținut, de altfel, și de dezvoltarea economică, socială, politică și demografică a Braziliei zilelor noastre, țara cu cei mai mulți vorbitori de limbă portugheză (aproape 200 milioane!) În acest context, odata cu creșterea numărului de vorbitori de limbă portugheză la nivel mondial, și în țara noastra vor fi tot mai mulți aceia care vor studia și vor cunoaște limba portugheză. De cele mai multe ori, atunci când studiezi o limbă străină, ești nevoit, mai mult sau mai puțin, să parcurgi și câteva opere importante din literatura limbii pe care o studiezi.

Articolul scris și aranjat de mine este unic în comparație cu același subiect din celelalte wikipedii europene. Puteți verifica asta.

Aștept părerile voastre. O zi buna!--FeodorBezuhov 7 septembrie 2007 18:18 (EEST)[răspunde]

  1.  Total de acord --Mocu 7 septembrie 2007 19:33 (EEST)[răspunde]
  2.  Total de acord --Mayuma 7 septembrie 2007 20:05 (EEST)[răspunde]
    Observații.
    1. lista traducerilor din portugheză în română e incompletă. Ar trebui de assemenea sa fie trecuta intr-un articol separat.
    2. cred ca mai trebuie precizat ca mai multi scriitori români au locuit și au lucrat în Portugalia. Printre ei, Lucian Blaga, Mircea Eliade, Mihai Zamfir. O să încerc sa dezvolt un articol separat.
    3. unele chestii se repeta, biografia lui Antonio Lobo Antunes ar trebui data ka link. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mayuma (discuție • contribuții).
    Comentariu. Lista traducerilor trebuie fi rescrisă folosind codul MediaWiki (utilizând semnul „#” în loc de număr. Remigiu scrie-mi 7 septembrie 2007 20:57 (EEST)[răspunde]
    Rezolvat lista ordonată. — KlaudiuMihăilă Mesaj 7 septembrie 2007 22:04 (EEST)[răspunde]
  3.  Total de acord --Whiteman 7 septembrie 2007 22:51 (EEST)[răspunde]
  4.  Total de acord --Venator 8 septembrie 2007 00:51 (EEST)[răspunde]
  5.  Total de acord Remigiu scrie-mi 8 septembrie 2007 13:47 (EEST)[răspunde]
  6.  Total de acord Sebi 10 septembrie 2007 11:32 (EEST)[răspunde]
  7.  Total de acord --goliath 10 septembrie 2007 16:01 (EEST)[răspunde]
  8.  Total de acord --Danutz 10 septembrie 2007 23:23 (EEST)[răspunde]