Wikipedia:Pagini de șters/Meluș Negrescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Meluș Negrescu[modificare sursă]

PaginăModificăDiscuțieIstoricTrimiteriUrmăreșteJurnale

Ștergerea a fost propusă la 30 august 2008. Încheierea discuției este preconizată pentru 4 septembrie 2008.

Justificare: (Inainte de toate mentionez ca aceasta pagina cu numele meu, a fost deschisa de un tanar brasovean caruia i-a placut muzica mea.)

Din pacate, acum ma vad silit sa mă retrag fiindcă mi s-au șters prea multe contribuții făcute de mine între timp, și nu mă simt defel obligat să mă adaptez unui asemenea regim.

Mai ales că: 1) mă tem că e vorba de aceleași...persoane care m-au cenzurat și în forumul ziarului "Cotidianul" (@mariusdelaepicentru/@adijapan)

2) dovada ar putea fi însusi faptul că dupa ce mi s-au sters în urmă cu un an adresele unor site-uri oficiale muzicale despre Brasov, Liviu Babes, etc. (sub motivul de "autopromovare") - s'a revenit totusi, după scurt timp, dar fără nicio explicație - asupra politicii respective.

3) devin aici tot mai evidente anumite tendințe părtinitoare...comuniste: odată pentru că abia mi s-a șters ultima contribuție la ciotul despre eroul clujean CĂLIN NEMEȘ - explicația fiind ca această contribuție nu este..."enciclopedică" (cum de altfel nu e nici...viața si moartea lui Nemeș) - și a doua, fiindcă în pagina despre Teatrul Național din București, s-a șters de asemenea tot ce am scris eu despre istoricul modificărilor clădirii respective, preferîndu-se în cele din urmă ipoteza aberantă a arhitectului comunist Maicu (că Ceaușescu, dintr-o dată, n-ar mai fi suportat forma de...pălărie), ipotezei mele sustinute cu mostre fotografice (vezi <http://www.ziare.ro/forum/viewtopic.php?t=2152&start=0>) - conform căreia a fost vorba tot de un plagiat banal (dupa "Notre Dame du Haut" din Franța), ca și în cazul Casei Scînteii (după Universitatea Lomonosov).

PS In caz că am ajuns - cum mi s-a părut, a fi moderat (pe chestii de continut, și mai ales de comunism) de un...liceean, atunci dați-mi voie să mă retrag din toată...inima!

PS 2 Si tot din toata inima ma retrag dintr-o enciclopedie care care nu are loc pentru cei mai mari martiri anticomunisti in frunte cu Liviu Babes si Calin Nemes (basca cel mai mare anticomunist si specialist in comunism de la facerea lumii, de care nici nu ati auzit - calugarul Cezar Mititelu, și-a carui intreagă arhivă alminteri, se afla in posesia mea unică) și care are despre Comunism cel mai lamentabil articol anti-sionist (uitand ca pamantul de comunismul...chinezesc ca si de cel cubanez)! Stergeti macar aberatiile acelea anti-semite, care sunt in totala disonanta cu tonul general-obiectiv al Wikipediei.

PS 3 In sfarsit, daca pe dvs. nu va deranjeaza toate neadevarurile indicate de mine, aveti tot dreptul sa faceti ce vreti cu Wikipedia domniilor voastre - asa cum la randul meu, si eu am tot dreptul de a ma retrage NECONDITIONAT dintr-un site cu a carui politica nu sunt de acord! Spun asta pentru aprecierea de mai jos a utilizatorului AMDATi: a) care parere daca se refera la vointa mea de a nu mai face parte dintr-o asemenea "enciclopedie" antisemita, devine o chestiune ce tine de...justitie; b) iar daca se refera la pagina propriu-zisa (cu...mine) propusa de mine pentru stergere, cu atat mai mult se confirma - chiar daca intr'un mod total inconstient - justetea argumentelor mele.

PS 4 ATENTIE: La pagina cu Liviu Cornel Babeș faceți o trimitere la site-ul <www.liviubabes.ro> a cărei coloană sonoră este realizată în întregime și semnată, dupa cum se poate vedea, tot de...mine. Ca atare, din moment ce mă retrag în aceste condiții de pe site-ul domniilor voastre, nu vă mai dau nici un drept de a mă cita, sub nici o formă. Asta pentru ca nu cumva sa ma puneți in neplăcuta situație de a'l obliga pe Gheorghe Iosif, autorul site-ului, fie să șteargă din singurul site dedicat martirului brașovean, întreaga coloană sonoră cu muzica mea, fie să facă la fel ca mine: adica sa va retraga si dansul dreptul de a-i cita site-ul in Wikipedia. Toate acestea sunt valabile pentru...totdeauna: adica atata timp cat va exista enciclopedia asta a domniilor voastre, si atîta timp cît va exista numele meu, aveți din partea mea interdictie totala asupra a TOT ce e legat de acest nume.

PS 5 Buna dimineata, d-le utilizator Stroe! V-ati trezit (și dumneavoastră, zic)?! Că - după doi ani de zile, subiectul nu are "notabilitate"&?! Și că după ce imi cereți motivele concrete pentru care nu vreau ca numele meu sa mai aibă de-a face cu o "enciclopedie" antisemită, tot voi decretați (trăind desigur în țara decretelor) că "argumentația de mai sus nu are nicio legătură cu politica de ștergere..."?! Aaa! sau Wikipedia asta românească este (taman) ca si...UTC-ul și PCR-ul: din care n-a plecat nimeni cînd a vrut, ci numai cînd a fost...exclus!

PS 6 In sfîrșit...pămînt! La articolul despre comunism s'a acceptat in cele din urmă (re)discutarea problemei, în vederea unor reformulari de substantă! Ca atare chiar de acum voi face tot posibilul pentru a contribui la această (cea mai spinoasă și mai complexă)...chestiune.

PS 7 Ce să-i faci d-le Alex F.: daca pentru Wikipedia o fi mai important ce-au facut personalitati ca...Margareta Pâslaru&Co, decît ce-am făcut eu... (Vezi si cele 100 de pagini din Yahoo si Google cu trimiteri la Melus Negrescu)

PS 8 "Stimate d. Negrescu, deși această pagină nu-i un chat.." (Alex F.) Adica...sa-mi tin gura?! Că nu prea am obiceiul ăsta al chat-ului. Cît despre antisemitismul acceptat aici abia am sters la articolul despre Comunism, "Lista cu comunisti evrei" (după ce am înlocuit tot acel "articol" de propagandă, cu cea mai coerentă si mai concret-nunanțată explicație a fenomenului istoric al comunismului) Si nu-mi amintesc sa fi vazut vreo listă cu comuniști...țigani. Sau olteni. Alminteri n-am înțeles despre care "pleiadă de evrei" vorbiți, și mai ales despre care spuse de-ale mele (negate de aceasta pleiadă). Daca va referiți cumva la argumentul autocriticii, al "recunoașterii", țin să vă amintesc ca nu e nicidecum un argument suficient. Și nici măcar necesar.--Melus Negrescu (discuție) 8 septembrie 2008 15:38 (EEST) _______________________________[răspunde]

& Prin aprecierea vostra unanima ca nenotabil - a singurului gest pozitiv anticomunist, acela de a'ti preda carnetul de partid, va calificati singuri in mod inconfundabil drept...opozanti si chiar dusmani ai...dusmanilor comunismului. Ceea ce pentru o enciclopedie antisemita nici nu trebuie sa mai mire pe cineva. (E simplu ca buna-ziua: comunismul nu l-am facut noi, nici parintii nostri, ci...evreii!) Asta ca sa nu mai vorbesc de muzica cea mai buna din...lume (cel putin in tema respectiva): daca nu cumva credeati ca autorii site-ului cu Liviu Babes nu aveau de unde sa mai ia o piesa muzicala adecvata subiectului, din intreaga istorie a muzicii universale, de la un autor mult mai cunoscut si deci bazat pe o groaza de "surse de incredere care sa'l mentioneze" - cum va place atat de mult sa...decretati si sa repetati la infinit - pentru ca nu cumva sa va asumati fie si cea mai mica raspundere - adica (cel mai mic)...risc!.

  • Comentariu. Stimate d. Negrescu, deși această pagină nu-i un chat, voi adauga căteva explicații: Wp. nu este antisemită. Au apărut și articole, intervenții, adnotări xenofobe, antisemite, antirrome și chiar antiromânești, inerente faptului că Wp. este «liberă», deschisă pentru toți. Regretăm aceste rautați și stupidități și ne străduim să le eliminăm - suteți invitat să ne ajutați - dar pleiada de evrei care apar ca entități enciclopedice/Wp-ice neagă spusele dv. de mai sus. Au apărut și articole despre persoane de notabilitate disputabilă, articole care sunt propuse pentru ștergere în această pagină și majoritatea le decide soarta. Personal, presupun că există 20 de milioane de români care au creat mai puțin ca dv., posibil că sunteți subapreciat, dar nimeni nu vă uraște. Continuați să produceți. Succes. Alex F. (discuție) 8 septembrie 2008 08:41 (EEST)[răspunde]

 Discuție încheiată; rezultat: ștergere