Sari la conținut

Visual C++

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Logo Visual C++

Visual C++ este un mediu de programare integrat pentru limbajul C++, produs de Microsoft.

Istoria Visual C++[modificare | modificare sursă]

Odată cu acceptarea beneficiilor aduse de interfața grafică a MS Windows (GUI) programarea pentru acest mediu a devenit foarte căutată. Programarea pentru Windows este diferită de cea orientată pe tranzacții (old-style batch). O diferență esențială între cele două este că un program rulat sub Windows procesează informațiile utilizatorului cu ajutorul mesajelor de la sistemul de operare, pe când un program MS-DOS folosește sistemul de operare pentru a furniza informațiile. Visual C++, produs de firma Microsoft, este un limbaj textual ce folosește un program de construit interfețe grafice pentru a ușura munca programatorului ce are de construit interfețe decente.

Trăsături de limbaj semnificative[modificare | modificare sursă]

C++ este una dintre componentele Visual C++. Totuși, compilatorul poate procesa atât cod sursă C cât și C++ iar versiunea 4.0 compilează si Fortran. Visual C++ include de asemenea o colecție mare și elaborată de unelte de dezvoltare software (software development tools) toate folosite printr-o interfață cu ferestre.

Unelte Visual C++[modificare | modificare sursă]

Microsoft Foundation Classes (MFC) - o bibliotecă de clase C++ ce ușurează crearea de aplicații Windows.

App Wizard - un generator de cod ce creează un schelet funcțional al unei aplicații Windows cu trăsături, nume de clase și nume de surse de cod. Ajută la programarea rapidă a unei aplicații.

Class Wizard - un program ce generează cod pentru o nouă clasă sau funcție. Scrie prototipurile, corpurile funcțiilor și codul pentru a conecta mesajele de scheletul aplicației.

App Studio - editor de meniuri și cutii de dialog în format WYSIWYG (what you see is what you get - ceea ce vezi este ceea ce primești).

Zonele de aplicare[modificare | modificare sursă]

Crearea de aplicații pentru Windows.