Vibe FM

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Vibe FM
Vibefm.png
Lansat pe7 aprilie 2008
ProprietarLagardère Group
Acoperire România
SediiStr. Horia Măcelariu nr. 36-38, sector 1, București
SloganLove Music
Numit în trecutRadio Deea
Canale înruditeEuropa FM, Virgin Radio România, Smart FM
FrecvențeÎn România:

Bucuresti: 92,1 FM
Alexandria: 96,1 FM
Botosani: 106,3 FM
Bacau: 90,6 FM
Buzau: 102,7 FM
Onesti: 91,1 FM
Piatra Neamț: 107,20 FM
Suceava: 93,70 FM
Tulcea: 90,2 FM

Zimnicea: 96,1 FM
Onlinehttp://www.vibefm.ro

Vibe FM este un post de radio din România, cu sediul în București, care emite muzică Soft Gold. Rețeaua de radio Vibe FM, deținută de trustul media Lagardère, își va modifica formatul în FM din dance în soft gold music pe 8 martie, potrivit unui anunț făcut de reprezențantii postului. Andrada Burdalescu a declarat pentru MEDIAFAX că Vibe FM va continua să difuzeze pe site-ul său muzică dance, pentru a răspunde și intereselor actualului său public, respectiv tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Vibe FM s-a lansat în România pe 7 aprilie 2008, având un format tematic dance. Vibe FM a fost lansat pe frecvențele fostului post Radio Deea.

"La momentul în care am preluat fosta rețea Deea și am transformat-o în Vibe FM, muzica dance nu avea o largă răspândire", a spus, pe 27 ianuarie, Sorin Dragomir. El a precizat că, în prezent, multe posturi de radio au mai mult de jumătate din program acoperit de muzică dance.

Program[modificare | modificare sursă]

Pe de altă parte, la momentul respectiv, Sorin Dragomir a declarat că, prin modificarea formatului Vibe FM din dance în soft gold music, se urmărește diferențierea mai clară a Vibe FM de o altă stație a grupului, respectiv Radio 21, care difuzează muzică dance.

"La momentul ăsta, pentru noi, nu mai este justificată existența unui program dance exclusiv, pentru că intră în competiție direct - și este o competiție căreia nu-i poate face față cu posturile CHR (Contemporary Hit Radio, n.r.) - cu Radio 21, cu Kiss FM. Am studiat piața și am ajuns la concluzia că formatul acesta de soft gold va fi un format de succes, ținând cont și de locul unde avem stațiile Vibe FM", a mai spus atunci Sorin Dragomir.

El a mai spus că Vibe FM ar urma să fie, din punct de vedere al melodiilor difuzate, "o combinație între Romantic FM și Magic FM".

Pe de altă parte, odată cu modificarea formatului din dance în soft gold music, Vibe FM va difuza și publicitate (0,68%). Până în prezent, Vibe FM nu a difuzat publicitate.

Grup media[modificare | modificare sursă]

Grupul media Lagardère a intrat pe piața românească în anul 1996, prin achiziționarea Radio Total Timișoara, redenumit ulterior Radio 21 Timișoara. Trustul operează în România și posturile de radio Europa FM și Radio 21 și este prezent în acționariatul Europe Developpement International România (EDI Romania) și Radio XXI SRL.[1] În iulie 2007, Lagardère a achiziționat o rețea de radio, folosind o parte din licențe pentru lansarea rețelei Vibe FM[2][3]. Vibe FM a fost lansat la data de 7 aprilie 2008, de trustul Lagardère, cu emisie în București și în alte șapte orașe, publicul țintă principal fiind format din tineri cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani[4]. Trustul mai deține și posturile Europa FM și Radio 21[5] precum și Regia de vânzări Radio Regie Music.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.mediafax.ro/cultura-media/postul-de-radio-vibe-fm-isi-va-modifica-formatul-din-dance-in-soft-gold-music-pe-8-martie-13837887 Postul de radio Vibe FM își va modifica formatul din dance în soft gold music pe 8 martie
  2. ^ Radio 21 a primit aprobarea CNA pentru a se transforma în rețea de radio națională, 27 iul 2010, mediafax.ro, accesat la 22 septembrie 2010
  3. ^ Rețeaua Deea devine Vibe FM, 04 aprilie 2008, evz.ro, accesat la 22 septembrie 2010
  4. ^ Lagardere a lansat a treia retea de radio, 07 aprilie 2008, standard.ro, accesat la 22 septembrie 2010
  5. ^ Lagardere, scadere de 2% a afacerilor, 14 mai 2009, standard.ro, accesat la 2 ianuarie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]