Utilizator:Tobi Ibitoye/teste

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Tobi Ibitoye
Date personale
Nume la naștereIbitoye Oluwatobi Ayokunle
Născut (30 de ani)
NigeriaAbuja, Nigeria
OcupațieCântăreț
Activitate
Gen muzicalmuzică electronică, pop, indie rock
Ani de activitate2015-prezent
Prezență online

Oluwatobi Ayokunle Ibitoye (n. 9 august 1993, Abuja, Nigeria) cunoscut sub numele Tobi Ibitoye este un cântăreț, compozitor si textier Nigerian de muzică pop, muzică electronică și Indie rock

Copilăria[modificare | modificare sursă]

Tobi Ibitoye s-a născutla data 9 august 1993 în zona a doua din sectorul WUSE din Abuja. A făcut școala primară și secundară în Abuja și la vârsta de 15 ani s-a mutat în București, România împreună cu părinții săi, aceștia fiind atașați ambasadei Nigeriei din România. Tobi și-a continuat studiile la International School of Bucharest și a terminat liceul la Cambrige School of Bucharest. Muzica a intrat în viața lui o dată cu slujbele de la biserică unde mergea împreună cu familia în fiecare duminică. La vârsta de 10 ani a inceput să studieze vioara împreună cu mama lui, ea fiind de asemenea cântăreață la vioară.

Tobi Ibitoye (discografie)
Lansări
Discuri single 4
Videoclipuri 5

Participare la Vocea României[modificare | modificare sursă]

În 2015, a fost înscris la concursul Vocea României de către cel mai bun prieten al său a ajuns până in faza finală alaturi de mentorul său Smiley și și-a adjudecat a treia pozitie din concurs.

Cariera de artist[modificare | modificare sursă]

Finala la concursul Vocea României a reprezentat o premieră artistului care și-a lansat cariera muzicală și prima lui melodie: "Miss You"[1] produsă de Hahaha Production, melodia fiind semnată de casa de discuri Media Pro Music.

După terminarea concursului acesta a fost nevoit să se întoarcă pentru o scurtă perioadă de timp in țara lui natală[2], după care s-a întors din nou în București și a intrat direct in studioul de creație alături de producatorii de la HaHaHa Production cu care a început să lucreze la mai multe melodii.

"Uninvited Artist" este o comunitate formată din mai mulți artisti independenți care-și doresc să implementeze un sistem alternativ pentru "mainstream-ul" muzical din industria românească, aceasta funcționând ca și o casă de discuri, cu care in iunie 2018 Tobi Ibitoye semnează primul său contract de reprezentare în industria muzicală. După semnarea cu "Uninvited Artist" Tobi Ibitoye a lansat al doilea single "Loving me". După lansarea melodiei aceasta a fost remixată de către Alin Dumitriu remix care a intrat in Top 20 la postul de radio Dance FM București, unde a ajuns până pe locul 3 din acest top, pozitie în care a stat timp de șase săptămâni. Melodia "Loving me" a intrat și in top 50 melodii difuzate de către Dance FM București din anul 2018, unde a ocupat pozitia 34. Melodia și-a continuat succesul și in USA prin platforma de streaming a postului de radio iHeartRadio, succesul acesteia facând ca și restul melodiilor create de Tobi Ibitoye să poată fi accesate pe acestă platformă.[3]

Povestea artistului a atras atenția BBC-ului, [4]reporterii fiind interesați de fenomenul integrării artistului intr-o societate cu o cultură complet diferită față de ceea în care s-a născut.

Melodia "Faith" in colaborare cu Gabriel M intră in Top 20 Dance FM unde a stat timp de nouă săptămani, melodia fiind difuzată și pe canalul tv de muzică UTV România.


Discografie[modificare | modificare sursă]

Ca artist principal[modificare | modificare sursă]

  • Miss You (2015)
  • Loving me (2018)
  • Loving me remix (2018)
  • Come home (2018)

Ca artist secundar[modificare | modificare sursă]

  • Beating heart- Andre Rizo (2018)
  • Real - Deja Who (2018)
  • Faith - Gabriel M (2019)

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Articole[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Lansare in premieră”. . 
  2. ^ „Revine în țara lui natală”. . 
  3. ^ „Succes in SUA”. . 
  4. ^ „interviu BBC”. .