Utilizator:Alex F./teste

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Holocaust în România? Care Holocaust?[modificare | modificare sursă]

În 2001, Prof. Gheorghe Buzatu a organizat la București, împreună cu lingvistul Ion Coja, un simpozion cu titlul edificator: „Holocaust în România?” Tot în 2001 el a publicat cartea elevului său, deputatul PRM Vlad Hogea, Naționalistul, o culegere de articole care apăruseră în revista „România Mare”, printre care „Care Holocaust?”, „Acești evrei care ne conduc viața” etc.[1] România de după 1989 a fost inundată de acte de „reconsiderare a istoriei”, precum bustul lui Antonescu într-o piață centrală a Capitalei (gest care, ulterior a fost rezolvat în stil tipic românesc - i s-a îmbrăcat în cap o tinichea), statuia lui Nicolae Paulescu de lângă Facultatea de Medicină din București, dezvelită la 31 august 2001, renovarea muzeului lui Octavian Goga din Ciucea - pentru ultimii doi Mari Români mă simt obligat să le adaug un respectos prinos, stindardul și emblema - văzuse inundarea librăriilor cu scrieri virulent-xenofobe, antisemite, naziste și neo-naziste, ca „Mein Kampf”, „Protocoalele înțelepților Sionului” etc., La protestele liderilor maghiari, romi și evrei, ziarul România Mare a replicat pe 24 august 2001 cu un lung articol care începea cu fraza: „Față de încercările sioniste de a pedepsi Academia Română pentru publicarea „Naționalistului” atragem atenția Mafiei evreiești: Lăsați România în pace!...”. Ulterior, C.V.Tudor și Vlad Hogea, au negat că ar fi fost xenofobi sau antisemiți. Buzatu nu s-a dezis.

La simpozionul organizat de Academia Română cu subiectul „Holocaustul și implicațiile sale pentru România” , Gheorghe Buzatu a decis să-l detoneze cu conferința „Holocaustul roșu” care a produs milioane de victime în toată lumea”, ca o diversiune, o tentativă de diluare și de deviere de la subiect[2], poziție preluată și în discursul lui Răzvan Theodorescu.

Am menționat mai sus câteva rabufniri dintr-o clocoteala mult mai mare: între cele două razboaie xenofobia, antițigănismul și într-un mod deosebit antisemitismul, deveniseră un fel de politică de stat popularizată și susținută qvasi-unanim de presă, intelectualitate și de dictaturile care s-au succedat. Deși niciun evreu, sau rom nu a fost asasint în România de nemți, ne-ar fi fost mult mai comod să putem susține că sutele de mii de martiri s-au sinucis numai ca să ne submineze nouă conștiința. Oficialitățile (cu ajutorul nostru!) preferă să cosidere Holocaustul din România ca un fel de accident care s-a petrecut într-o lume paralelă, un fel de „uite popa, nu e popa”. Holocaustul nu ne-a împiedecat - în anii Regimului Democret-Popular - să-i vindem pe evreii rămași per capita, 3000$ bucata, cu premisiunea de a lua cu ei agonseala de o viață într-o ladă, 35 Kg. de boarfe (deja folosite!) de persoană și de a renunța „voluntar” la cetățenia română, contra unei taxe remarcabile. Și astăzi, remușcările ne fac să susținem, cu durere-n suflet, hotarari anti-israeliene, precum menținerea la București de peste 60 de ani a ambasadei unui stat inexistent, „Palestina” sau, promisiunea neinspirata a doamnei prim-ministru de a recunoaște Ierusalimul drept Capitala Israelului, fara a cere permisiunea D-lui Președinte, la care acesta a reacționat în conformitate și a pus-o la colț, pe coji de nucă. În conformitate cu poziția statelor „neangajate”, Pachistanul, Persia, Botsuana, Siria, Turcia lui Tayyip Erdoğan, etc,. era de preferat ca evreii să-și pună capitala, nu unde vor ei ci, preferabil, pe un vapor cu fundul gaurit.

...Știu bine că după această rabufnire se va găsi un admin. care să-mi limiteze activitatea pe roWp., mă rog, eu m-am și autolimitat, fiind supra solicitat de pandemia pe care o trecem - sper, cu bine. Dragi colaboratori și prieteni virtuali, vă doresc numai bine,Alex F. (discuție) 1 iunie 2021 15:11 (EEST)

Fascizarea și destrămarea României Mari[modificare | modificare sursă]

Wuhan scientists planned to release coronavirus particles ...https://www.telegraph.co.uk › 2021/09/21 21/9/ 2021 — When Covid-19 was first genetically sequenced, scientists were puzzled about how the virus had evolved such a human-specific adaptation at the ..

  1. ^ Hogea, Vlad: Naționalistul, Ed. Crater, 2001
  2. ^ en Braham, Randolph L.: Romanian Nationalists, op. cit.