Thomas Sangster

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Thomas Brodie Sangster, nascut la 16 mai 1990 in Londra, este un actor britanic cunoscut pentrurolurile din Love Actually si Nanny McPhee.

Thomas Sangster

Biografie[modificare | modificare sursă]

Viata personala[modificare | modificare sursă]

Sangster s-a nascut la sud de Londra, unde locuieste impreuna cu sora sa , Ava, si cu parintii sai , Mark Sangster si Tasha Bertram. Mama sa, dansatoare si actrita , a aparut in numeroase filme produse de BBC. Tatal sau , actor si muzician, consacrat pentru adaptarea piesei "Regele Leu " din Germania . Sangster este var de gradul doi cu Hugh Grant, bunicile lor fiind surori

Sangster este interesat de pictura, desen, tenis si skatebord. Doi dintre artisti sai preferati sunt Eminem et Queen.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Primul sau rol a fost in serialul The Adventures of Station Jim. Dupa acest film el apare in numeroase alte seriale, primind roluri importante in Bobbie's Girl, The Miracle Of The Cards. El obtie premiul pentru cel mai bun tanaractor dintr-o mini serie in 2003 la Festival de film de la Monte-Carlo pentru rolul din mini-seria "Entrusted".

Love Actually, in care il joaca pe fiul lui Liam Neeson, este primul sau rol major. Pentru acest rol el a fost nominalizat la"Golden Satellite Award" et au "Young Artist Award".

Sangster apare pe ecrane intr-o adaptare a unei numele (Feather Boy) si intr-o recenta versiune a Tristan si Isolda unde il joaca pe Tristan tanar, rolul adult fiind jucat de James Franco.

Al doilea mare succes este Nanny McPhee, unde este unul din cei 7 copii .

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]