The Next Tenants

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
„The Next Tenants”
AutorArthur C. Clarke  Modificați la Wikidata
Țara primei aparițiiRegatul Unit  Modificați la Wikidata
Limbălimba engleză  Modificați la Wikidata
The Next Tenant

The Next Tenants (cu sensul de Următorii chiriași) este o povestire științifico-fantastică scrisă de Arthur C. Clarke prima oară publicată în 1956. A fost inclusă în volumul de povestiri Tales from Planet Earth publicat de Bantam Books în 1990 .

Arthur C. Clark descrie mici mașinării, care funcționează la o scară de o milionime de metru (microni). Deși aceste mașini nu sunt la o scară de o miliardime dintr-un metru (nanometru), aceste mașinării sunt primul exemplu fictiv a ceea ce astăzi este asociat cu nanotehnologia.

Povestea[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Pe o insulă singuratică undeva în Oceanul Pacific, un om de știință izolat este implicat în studierea comportamentului social al termitelor - numai că adevărata poveste devine un pic mai profundă.

Gândindu-se că, în esență, umanitatea este o colonie de celule proaste, acest om vrea sa facă o colonie de termite inteligente din termite proaste individuale! Simțind că umanitatea nu are niciun viitor, vrea ca cineva să primească moștenirea noastră - astfel că noile super-termite se potrivesc proiectului său.

Legături externe[modificare | modificare sursă]