Imperial Earth

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Imperial Earth
ImperialEarth.jpg
Informații generale
AutorArthur C. Clarke
Genroman științifico-fantastic[*]
Ediția originală
Titlu original
Imperial Earth
Limbalimba engleză
EditurăVictor Gollancz Ltd
Țara primei aparițiiRegatul Unit
ISBN0-575-02011-3
978-0-575-02011-5
OCLC2966514

Imperial Earth (Pământ imperial) este un roman științifico-fantastic al scriitorului britanic Arthur C. Clarke. A apărut în 1975 la editura Gollancz. Cartea prezintă pe Duncan Makenzie, în călătoria sa spre Pământ după ce a plecat din casa lui de pe Titan, în mare parte ca o vizită diplomatică în SUA pentru pentacentenarul său din 2276, dar și pentru a obține o clonă a lui însuși. Cartea a fost publicată la timp pentru bicentenarul SUA din 1976[1]

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Duncan Makenzie este ultimul dintr-o generație a "primei familii" a lui Titan, un satelit colonizat al planetei Saturn. Fondată de bunicul său Malcolm Makenzie la începutul secolului al 23-lea, economia de pe Titan a înflorit pe baza recoltării și vânzării hidrogenului extras din atmosferă, care este folosit pentru a alimenta motoarele de fuziune ale navelor spațiale interplanetare.

La începutul cărții, în anul 2276, o serie de factori se combină pentru a face necesară o vizită diplomatică în "lumea mamă" (Pământul).

Primire[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ United States Bicentennial - Bicentenarul Statelor Unite a fost o serie de sărbători și festivități la mijlocul anilor 1970. Acesta a avut loc ca un omagiu adus evenimentelor istorice care au condus la crearea Statelor Unite ale Americii ca o republică independentă. A fost un eveniment central în memoria Revoluției Americane. Bicentenarul a culminat duminică, 4 iulie 1976, cu cea de-a 200-a aniversare a adoptării Declarației de Independență.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]