The Elder Scrolls IV: Oblivion

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare


Oblivion
The Elder Scrolls IV Oblivion (Copertă).png
Dezvoltator(i) Bethesda Game Studios[*]
Superscape[*]
4J Studios[*]
Editor(i) Bethesda Softworks[*]
2K Games[*]
Vir2L Studios[*]
Distribuitor(i) 2K Games (retail)
Steam (online)
Direct2Drive (online)
Impulse (online)
Designer(i) Ken Rolston[*]
Compozitor(i) Jeremy Soule[*]
Serie The Elder Scrolls
Motor grafic Gamebryo[*]
Havok[*]
SpeedTree[*]
Ultima versiune 1.2.0416
Platformă Computer personal
PlayStation 3
Xbox 360
Telefon mobil
Microsoft Windows
Dată lansare Windows, Xbox 360
  • AN 20 martie 2006
  • EUR 24 martie 2006
  • AUS 23 martie 2006

PlayStation 3

  • AN 20 martie 2007
  • EUR 27 aprilie 2007
  • AUS 26 aprilie 2007
Genuri Joc video de rol pentru calculator
Open-world
Moduri Singleplayer
Media DVD
Steam
Cerințe sistem
Control Tastatură + Maus
Gamepad
Site web https://elderscrolls.bethesda.net/oblivion/
Ratinguri
PEGI PEGI 16[*]
USK USK 12[*]
CERO CERO D[*]
ESRB Mature 17+[*]

The Elder Scrolls IV: Oblivion (adesea numit Oblivion), este un joc de rol singleplayer dezvoltat de către Bethesda Game Studios și publicat de Bethesda Softworks și 2K Games. Este al patrulea joc din seria The Elder Scrolls aparută in 1994. Oblivion a fost lansat pe data de 20 Martie 2006 pentru PC si Xbox 360, mai târziu aparând și versiunea de Playstation 3, pe 20 Martie 2007 în America de Nord, și 27 Aprilie in Europa. Oblivion are nouă DLC-uri, dintre care se diferentiază Knights of the Nine, și un expansion, numit Shivering Isles. După apariția acestora, versiunea Game of the Year a apărut pentru PC pe data de 10 Septembrie 2007, și pe 16 Iunie 2009 pe Steam.

Povestea de bază se învarte în jurul jucatorului care încearcă să învingă un cult care deschide porțile către Oblivion, iar apoi luptă împotriva armatelor daedra pentru a salva provincia Cyrodill, și întregul Imperiu. La fel ca și celelalte jocuri din serie, jucătorul poate să se desprindă de povestea de bază, să facă misiuni nelegate de aceasta, să se deplaseze unde dorește, si va deveni un personaj negativ, neutru, sau pozitiv, în functie de acțiuni.

Oblivion a început să fie dezvoltat în 2002, imediat după Morrowind. Pentru a reuși să obțina o grafică de ultima generație și un mediu înconjurător mai realistic, motorul fizic, Havok, a fost îmbunătățit, la fel și sistemul Radiant AI care permite NPC-urilor să facă alegeri și să aibă un comportament mai complex decât în jocurile precedente, iar dialogurile au fost făcute în totalitate cu voce.

Subiect[modificare | modificare sursă]

În ceea ce privește subiectul, Oblivon nu reprezintă o continuare directă a jocului Morrowind. Oblivon are loc în Cyrodiil, o provincie a Tamriel-ului, continentul pe care s-au desfășurat până în prezent toate jocurile seriei Elder Scrolls. Jocul debutează cu sosirea la închisoarea din Imperial City a împăratului Uriel Septim VII (a cărui voce este dată de Patrick Stewart) împreună cu trei gărzi.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]