DLC

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Downloadable content sau conținut descărcabil (DLC) reprezintă expansiuni ale jocurilor video. Ele sunt de regulă distribuite online, prin intermediul site-ului oficial al publisherului sau prin platforme precum Steam. DLC-urile pot fi de mai multe feluri, de la costumații noi la nivele cu propria poveste, similare cu pachetele de expansiune.

DLC-urile au devenit populare în secolul al XXI-lea, în a șasea generație, odată cu dezvoltarea Internetului. Ele sunt metode de monetizare ale jocurilor; unii publisheri aleg chiar să nu publice întregul conținut al jocului, ci să păstreze o parte a sa pentru o dată ulterioară, în care să-l vândă separat, cu costuri adiționale. De exemplu, noile personaje incluse în DLC-ul lui Street Fighter X Tekken se aflau deja pe CD-ul cu jocul, necesitând un cd key cu plată care să permită accesul.[1][2] Alt exemplu de DLC nefericit este armura pentru cal din jocul The Elder Scrolls IV: Oblivion.[3] Francize de jocuri de muzică precum Guitar Hero și Rock Band folosesc aceleași practici, oferind cântece contra-cost."[4] Pentru a cumpăra toate cântecele incluse în DLC-urile lui Rock Band, costurile totale ajung la 9.150,10$.[5]

Prețul unui DLC este în general 20$, dar pot varia de la 0 la chiar 50.000$.[6]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Dransfield, Ian. „Capcom Includes Paid DLC On The Disc, Hilariously”. Play. Accesat în . 
  2. ^ Sinclair, Brendan (). „On-Disc DLC Outrage Is Off the Mark”. GameSpot. Accesat în . 
  3. ^ Sterling, Jim (). „Oblivion's Horse Armor DLC still selling!”. Destructoid. Accesat în . The "Horse Armor" downloadable content for The Elder Scrolls IV: Oblivion has become notorious as the premier example of bad DLC. It's a pointless waste of money that gives something totally useful to a non-character you'll barely use. 
  4. ^ „Guitar Hero II for Xbox 360 to have most DLC ever”. VideoGamer.com. . Accesat în . 
  5. ^ „Rock Band is an EXPENSIVE Hobby, but HOW Expensive?”. Rockbandaide.com. Accesat în . 
  6. ^ Martin Robinson (). „Molyneux: $50,000 Curiosity DLC "nothing to be ashamed of". Eurogamer. Accesat în .