Tatiana Zatîc

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Tatiana Zatîc
Date personale
Născută (63 de ani)[1] Modificați la Wikidata
raionul Ocnița, Republica Moldova[1] Modificați la Wikidata
Cetățenie Republica Moldova Modificați la Wikidata
Ocupațiefuncționară publică[*] Modificați la Wikidata
Secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova
Deținător actual
Funcție asumată
24 decembrie 2020
PreședinteMaia Sandu
Prim-ministruIon Chicu
Aureliu Ciocoi (interimar)

PremiiMedalia „Meritul Civic” ()
Alma materUniversitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu din Chișinău ()

Tatiana Zatîc (n. , raionul Ocnița, Republica Moldova) este o funcționară guvernamentală din Republica Moldova, care de la 1 ianuarie 2021 asigură interimatul funcției de ministru al sănătății, muncii și protecției sociale, după demisia Vioricăi Dumbrăveanu.

Anterior a fost șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale primare, urgente și comunitare din cadrul Ministerului Sănătății.[2] La 24 decembrie 2020 a devenit secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale,[3] în urma demisiei în masă a foștilor secretari de stat.[4]

În 2011 a fost decorată, de rând cu alți lucrători medicali, cu Medalia „Meritul Civic” de către Președintele interimar Marian Lupu.[5]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c Tatiana Zatîc - CURRICULUM VITAE 
  2. ^ Moșneag, Victor (). „Detalii despre cei trei miniștri interimari care conduc, din 1 ianuarie 2021, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor și cel al Economiei”. Ziarul de gardă. Accesat în . 
  3. ^ „Dispoziție Nr. 172 din 22-12-2020 cu privire la numirea în funcție a doamnei Tatiana ZATÎC”. Guvernul Republicii Moldova. Accesat în . 
  4. ^ Paholnițki, Nikolai (). „Госсекретари правительства массово подают в отставку” [Secretarii de stat de la Guvern anunță demisii în masă] (în rusă). Newsmaker.md. Accesat în . 
  5. ^ „Decret Nr. 163 din 18-06-2011 privind conferirea de distincții de stat unui grup de lucrători medicali”. Președintele Republicii Moldova. Accesat în .