Star+

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Star+
Tip de afacerePlatformă de streaming video OTT
Proprietar(i)The Walt Disney Company  Modificați la Wikidata
URLhttps://www.starplus.com
Lansat

Star+ (stilizat ST★R+ ) este un serviciu de streaming de la The Walt Disney Company, lansat în America Latină pe 31 august 2021.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Serviciul va găzdui o varietate de conținut de la studiourile Disney, în principal conținut de entertainment general (inclusiv programe pentru publicul matur) care nu sunt difuzate pe Disney +, precum și evenimente sportive difuzate în direct de la ESPN . Platforma va include o bibliotecă de conținut de la FX, Freeform, Hulu, ABC Signature, 20th Television, 20th Century Studios, Searchlight Pictures, Touchstone Pictures și Hollywood Pictures. Star+ va avea același scop ca și centrul de conținut Star care a fost integrat în serviciul Disney+ în mai multe alte țări pe 23 februarie 2021.[1][2][3]

În aprilie 2021 și din nou, două luni mai târziu, Disney se confrunta cu o dispută pe marcă comercială în Brazilia, Argentina și Mexic, cu subsidiara Lionsgate, Starz Entertainment ( StarzPlay ), asupra utilizării mărcii Star din America Latină.[4] The Wrap a raportat că Disney a avut cinci zile pentru a răspunde procesului din Brazilia.[5] O săptămână mai târziu, Disney a câștigat disputa și i s-a permite să folosească marca. În iulie, Disney a pierdut un recurs în fața instanței din Brazilia pentru disputa numelui cu Lionsgate.[6] În august, Disney și Starz au încheiat un acord și Disney are voie să folosească din nou numele Star+ în Brazilia.[7]

Pe 13 mai 2021, Disney a anunțat că lansarea Star+ în America Latină va fi amânată până pe 31 august.[8][9]

În august 2021, Disney și Starz au ajuns la o înțelegere cu privire la problema mărcii, permițându-i serviciului Star+ să se lanseze în America Latină pe 31 august, conform planului. Procesul a fost abandonat după încheierea înțelegerii.[10]

Conţinut[modificare | modificare sursă]

Programe originale[modificare | modificare sursă]

De asemenea, a fost anunțat că Star+ va produce conținut local original în America Latină, care va fi, de asemenea, lansat exclusiv pe platformă. [11]

Lansare[modificare | modificare sursă]

Cronologie Lansări Globale
Dată lansare Țară / Teritoriu
02021-08-31 31 august 2021[12] Argentina Argentina
Bolivia Bolivia
Brazilia Brazilia
Chile Chile
Columbia Columbia
Costa Rica Costa Rica
Republica Dominicană Republica Dominicană
Ecuador Ecuador
El Salvador El Salvador
Guatemala Guatemala
Rusia Honduras
Mexic Mexic
Nicaragua Nicaragua
Panama Panama
Paraguay Paraguay
Peru Peru
Uruguay Uruguay
Venezuela Venezuela

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Disney will fuel international growth with Star brand and Star+ app”. TechCrunch (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „R-Rated Features, MA TV Coming to Disney+ Overseas via Star Catalog”. CBR (în engleză). . Accesat în . 
  3. ^ Newsdesk, Laughing Place Disney (). „Disney Investor Day 2020 Recap: Hulu, FX, ESPN+, Star, Star+”. LaughingPlace.com (în engleză). Accesat în . 
  4. ^ Palmer, Roger (). „StarzPlay Disputes Disney Using Star Brand In Latin America”. What's On Disney Plus (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Baysinger, Time (). „Starz Slaps Disney With Trademark Suits in 3 Latin American Countries Over Star+ Streaming Service”. The Wrap (în engleză). 
  6. ^ „Starz consegue impedir Disney de usar marca Star Plus no Brasil; entenda o caso”. TudoCelular (în portugheză). . Accesat în . 
  7. ^ „Disney faz acordo milionário para usar o nome Star+ em seu novo streaming”. Notícias da TV (în portugheză). . Accesat în . 
  8. ^ Palmer, Roger (). „STAR+ WILL ARRIVE IN LATIN AMERICA ON AUGUST 31ST”. What's On Disney Plus (în engleză). 
  9. ^ Aliaga, Victor (). „Star+: Conheça o novo serviço de streaming que chega ao Brasil” [Star+: Discover the new streaming service coming to Brazil]. IGN Brasil (în portugheză). Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ „Disney and Starz Reach Settlement Over Star Plus Brand Name Use in Latin America”. Variety. . Accesat în . 
  11. ^ „Star+ Lands in Latin America with 66 Original Productions”. Todotvnews. . Accesat în . 
  12. ^ Palmer, Roger (). „STAR+ WILL ARRIVE IN LATIN AMERICA ON AUGUST 31ST”. What's On Disney Plus (în engleză).