Stadionul Municipal (Bacău)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte sensuri, vedeți Stadionul Municipal.
Stadionul Municipal Bacau
BacauStadium.jpg
Fondat1966
AmplasareBacău
Nume completStadionul Municipal Bacău
Coordonate46°33′26″N 26°54′48″E ({{PAGENAME}}) / 46.55722°N 26.91333°E
Deschis2003, 1966
Renovat2003, parțial 2010,2028
ProprietarPrimăria Bacău
OperatorFCM Bacău  Modificați la Wikidata
BeneficiarFCM Bacău
SC Bacau
Capacitate17.500
Suprafață de jocGazon

Stadionul Municipal din Bacău (anterior numit Stadionul Dumitru Sechelariu), este un stadion de fotbal din Bacău, gazdă a meciurilor echipei FCM Bacău. Arena are o capacitate de 17.500 de locuri.

Arena băcăuană a fost renovată în mai multe rânduri pe vremea când la conducerea echipei se afla însuși primarul Dumitru Secheleriu, cel care a decis să îi poarte numele, schimbându-l din Nicolae Păduraru în Dumitru Sechelariu.

După ce în anul 2003 a primit acceptul de a organiza meciuri internaționale din partea UEFA, stadionul Municipal nu a mai suferit nicio modificare, iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare deoarece autoritățile nu au mai investit aproape deloc în menținerea sa.

La finalul anului 2007, Primăria a avansat ideea că stadionul să fie demolat, iar în locul său să fie amplasat un amplu complex comercial și hotelier de înaltă ținută arhitecturală, dar până în prezent nu s-a întâmplat nimic.[1]

În curând se va construi un nou stadion, amplasat în cartierul CFR, o construcție ce va avea o capacitate de 25.000 de locuri. În afara stadionului, proiectul cuprinde construcția unei săli de sport, teren de antrenament, pistă de atletism și hotel. Parcarea va avea o capacitate minimă de 2.000 de locuri și se va situa pe 4 ha de teren. În proiect este inclusă și construcția unei parcări subterane. În zona destinată publicului vor fi amenajate un muzeu al trofeelor, un magazin cu vânzare de articole sportive, toalete, ascensoare pentru persoanele cu handicap, bufet, un fast-food cu 200 de locuri, o cafenea de 80 de locuri. Pentru sportivi se vor face vestiare, o piscină pentru 30 de persoane, saună cu bazin mare, sală de încălzire, sală de forță, cabinet medical și două săli pentru instruire tactică. Noul stadion va semăna cu International Stadium din Haifa. Singura diferență este că stadionul din Haifa, care se află în faza de construcție, are o capacitate a tribunelor de 30.000 de locuri. Stadionul din Haifa este realizat în colaborare cu KSS London și S. Gendler Architects, din Anglia.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Noul stadion, tot mai aproape de realitate - Bacau Online
  2. ^ „SPECIAL :: Bacăul își face stadion nou”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]