Stadionul „Farul”

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Stadionul Farul)
Sari la navigare Sari la căutare
Stadionul „Farul”
Stadionul Farul in the 80's.jpg
AmplasareConstanța, România
Nume completStadionul „Farul”
Coordonate44°11′50″N 28°38′21″E ({{PAGENAME}}) / 44.19722°N 28.63917°E
Deschis1970
Renovat1999
OperatorSSC Farul Constanța  Modificați la Wikidata
BeneficiarFarul Constanța
Capacitate15.520
Dimensiuni105 x 68
Suprafață de jocgazon natural

Stadionul Farul (acum numit iar Stadionul Gheorghe Hagi) este un stadion multifuncțional din Constanța, utillizat de echipa de fotbal Farul Constanța.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Baza sportivă Farul Constanța - proprietate publică a statului, aflată în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, a fost dată în folosință gratuită, pe o perioada de 49 de ani, Clubului Sportiv Farul Constanța pe data de 12.07.2001.

Baza sportivă a Farul Constanța este amplasată în vecinătatea unui mare lac (lacul Tăbăcăriei) pe care se practică sporturi nautice, într-un splendid complex de terenuri sportive și parcuri, în apropierea imediată a stațiunii Mamaia, are o priveliște panoramică încântătoare. Stadionul este dotat cu scaune și pistă de atletism.

Accesul spectatorilor se face prin intermediul a 10 porți, fiecare având un sistem de contorizare foarte modern (turnicheți), care permite înregistrarea tuturor spectatorilor. Dispune de o instalație pentru nocturnă inaugurată în anul 1970, renovată în anul 1999, aducând-o la parametrii conform normelor FIFA și UEFA, pentru transmisiuni interne și internaționale, inclusiv prin satelit. De asemenea, mai dispune de un club, hotel sportiv pentru 30 de persoane, bufet- snack, cantină restaurant etc.

În mai 2014, denumirea stadionului a fost schimbată din Stadionul „Farul” în Stadionul „Gheorghe Hagi”, în onoarea fostului jucător Gheorghe Hagi.

Meciuri notabile[modificare | modificare sursă]