Stadionul „Farul”

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Stadionul Farul)
Stadionul „Farul”
Stadionul Farul in the 80's.jpg
AmplasareConstanța, România
Nume completStadionul „Farul”
Coordonate44°11′50″N 28°38′21″E ({{PAGENAME}}) / 44.19722°N 28.63917°E
Deschis1970
Renovat1999
OperatorSSC Farul Constanța  Modificați la Wikidata
BeneficiarFarul Constanța
Capacitate15.520
Dimensiuni105 x 68
Suprafață de jocgazon natural

Stadionul Farul (acum numit iar Stadionul Gheorghe Hagi) este un stadion multifuncțional din Constanța, utillizat de echipa de fotbal Farul Constanța.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Baza sportivă Farul Constanța - proprietate publică a statului, aflată în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, a fost dată în folosință gratuită, pe o perioada de 49 de ani, Clubului Sportiv Farul Constanța pe data de 12.07.2001.

Baza sportivă a Farul Constanța este amplasată în vecinătatea unui mare lac (lacul Tăbăcăriei) pe care se practică sporturi nautice, într-un splendid complex de terenuri sportive și parcuri, în apropierea imediată a stațiunii Mamaia, are o priveliște panoramică încântătoare. Stadionul este dotat cu scaune și pistă de atletism.

Accesul spectatorilor se face prin intermediul a 10 porți, fiecare având un sistem de contorizare foarte modern (turnicheți), care permite înregistrarea tuturor spectatorilor. Dispune de o instalație pentru nocturnă inaugurată în anul 1970, renovată în anul 1999, aducând-o la parametrii conform normelor FIFA și UEFA, pentru transmisiuni interne și internaționale, inclusiv prin satelit. De asemenea, mai dispune de un club, hotel sportiv pentru 30 de persoane, bufet- snack, cantină restaurant etc.

În mai 2014, denumirea stadionului a fost schimbată din Stadionul „Farul” în Stadionul „Gheorghe Hagi”, în onoarea fostului jucător Gheorghe Hagi.

Meciuri notabile[modificare | modificare sursă]