Siegfried Lowitz

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Siegfried Lowitz
Date personale
Născut[1][2][3] Modificați la Wikidata
Berlin, Imperiul German[4] Modificați la Wikidata
Decedat (84 de ani)[1][2][3] Modificați la Wikidata
München, Germania[5] Modificați la Wikidata
ÎnmormântatBogenhausener Friedhof[*] Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Germany.svg Germania Modificați la Wikidata
Ocupațieactor de film[*] Modificați la Wikidata
Prezență online

Siegfried Lowitz (nume la naștere: Siegfried Wodolowitz; n. 22 septembrie 1914, Berlin – d. 27 iunie 1999, München) a fost un actor german.

Date biografice[modificare | modificare sursă]

Tatăl său a fost sculptorul Franz Wodolowitz, iar mama sa Hulda Hermine, născută Lindstaedt. Siegfried Lowitz a fost crescut în Mainz, de la vârsta de 6 ani, de tată și a doua soție a tatălui său. Lowitz a absolvit gimnaziul în Mainz și a studiat dramaturgia în Frankfurt am Main.

A debutat în 1934 pe scena teatrului din Frankfurt, și a apărut pe scenele teatrelor din Mainz, Breslau (azi Wrocław) și Gießen.

După război în 1946, Lowitz va juca la teatrul de cabaret „Die Schaubude“ din München. Împreună cu regizorul Heinz Hilpert, Siegfried Lowitz merge la teatrul de stat din Konstanz, apoi la teatrul din Göttingen și mai târziu se stabilește în München. El a jucat diferite roluri în mai multe filme ca Der Hexer, , Der Frosch mit der Maske, Der Fälscher von London, Das schwarze Schaf, Die Gentlemen bitten zur Kasse, Biedermann und die Brandstifter, sau Der Trinker. Pentru rolul jucat în ultimul film este distins cu premiul Goldene Kamera (1968).

Deosebit de popular devine Lowitz prin serialul Der Alte în care poate fi văzut între anii 1977 - 1985, în 100 de episoade, în rolul bătrânului comisar Erwin Köster. În continuare el va juca mai ales teatru. Lowitz moare în anul 1999, fiind înmormântat în cimitirul Bogenhausen din München.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Siegfried Lowitz”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  2. ^ a b Find a Grave, accesat în  
  3. ^ a b Filmportal.de, accesat în  
  4. ^ „Siegfried Lowitz”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  5. ^ „Siegfried Lowitz”, Gemeinsame Normdatei, accesat în