Shaun the Sheep

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Shaun the Sheep.PNG

Shaun the Sheep este un serial de televiziune animat pentru copii produs de Aardman Animations, Curious Pictures și comandat de BBC și WDR. Serialul a fost creat de Nick Park, realizatorul filmelor cu Wallace și Gromit, folosind aceeași tehnologie. Toate personajele sunt modelate din plastilină și filmate cu încetinitorul. Este primul serial difuzat în Marea Britanie de CBBC în martie 2007. În 2011, serialul este format din 2 sezoane cu un total de 80 episoade.

O premisă a seriei este că oaia Shaun are inteligență umană și creativitate. Acțiunea are loc de obicei într-o fermă, iar în fiecare episod apare un conflict comic pe care Shaun trebuie să-l rezolve înainte de sfârșitul fiecărui episod. Alte teme frecvente: câinele ciobănesc Bitzer, care păzește oile și uneori îl ajută sau este ajutat de Shaun în diferite probleme. Fermierul este miop și nu observă acțiunile inteligente ale lui Shaun și ale celorlalte animale din fermă, ceea ce generează numeroase situații comice.

Nu există niciun dialog vorbit, chiar și de către personajele umane. În acest fel, serialul este o reminiscență a filmelor mute de comedie. Cu toate acestea, simple mormăieli, suspine, etc, sunt folosite pentru a defini starea de spirit a fiecărui personaj și sentimentele sale.

În România, serialul a fost difuzat de Cartoon Network și Prima TV.

Lista episoadelor[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]